2021-18. De lente is ver weg!

We zitten in de eerste week van mei, maar van lente is er geen enkel spoor. We hebben al best wat mooie dagen gehad en zelfs vroeg dit nieuwe seizoen, maar daar waar ik vorig jaar de ene na de andere mooiweer dag telde en ik ivm Corona niet mocht rijden, we praten dan met name over de maand april 2020, is het dit jaar vooral het weer dat mij weg houd van de straat. Steeds opnieuw komt de wind uit die verdomde Noordwest hoek. Een windrichting die naast lagere temperaturen ook vaak bewolking en wind brengt. De lente is dus in tegenstelling tot vorig jaar erg wisselvallig en dat doet de verkopen geen goed. Komende week bijvoorbeeld is het één en al (te) koud voorjaarsweer en wordt het daarnaast ook erg nat. Erg jammer wanneer de start, ondanks het vaak te koude weer, toch best goed was. Dat komt vooral door de ijsverkopen in februari (!) en maart. Tel daarbij een paar goede dagen in april en de start kan als goed worden beschreven.
En omdat ik vorig jaar pas in maart voor het eerst kon rijden, maar gelijk tijdens die eerste dag door de Regering ivm Corona werd gesommeerd te stoppen, heb ik het eerste deel van dit seizoen dus veel beter gedraaid dan vorig jaar. Maar nu moet de betere ijsverkoop dan ook wel doorzetten, anders kunnen we de goede start snel vergeten. Maar ik ben geen weermaker. Ik kan geen mooi weer regelen. Het is zoals het is. Niet klagen maar dragen. En dus wachten wij netjes op beter weer. De lente van 2021 is in ieder geval geen mooie lente. Ik verwacht pas komend weekend weer wat ijs te kunnen verkopen op een route. Zeker niet eerder. Wel heb ik morgen nog een opdracht bij TMZ het Hof. En kan ik in ieder geval deze week nog wat geld verdienen met de ijsverkoop. 

   Koningsdag!

Afgelopen week zaten we deels in een kleine periode van mooi weer. Zo hadden wij op maandag, dinsdag  (Koningsdag) en op woensdag mooi weer. Prima zelfs voor de routes welke ik had bedacht voor deze drie dagen. Op maandag trok ik na weken van afwezigheid de Nijverheid weer eens op en verkocht daar aardig wat ijs. Dat deed ik op dinsdag, Koningsdag, nog veel en veel beter. Eerst had ik in Hengelo een verjaardagsfeestje en nadat ik daar alle kinderen van ijs had voorzien, besloot ik mijn Koningsdag te laten verlopen te Borne. Op de Bornsche Maten. Omdat daar een organisatie van een oranje (straat)feest mij al weken ervoor had gevraagd of ik op Koningsdag bij hen wilde komen met de ijskar. En ook omdat ik vermoedde dat deze Corona Koningsdag veelal thuis zou worden gevierd, was een wijk met veel kinderen een goede keuze. En laat de Bornsche Maten nu een wijk zijn vol met jonge gezinnen. Het bleek een heel goede keuze. En ging ik van het ene naar het andere feest. In totaal schepte ik deze dag het twee na beste aantal bollen in mijn carrière als ijscoman op een route. En kon ik tevreden huiswaarts keren. Zo ook op woensdag toen ik de route over de Vossenbelt reed. Nog steedsvoorzien van mooi weer draaide ik een redelijke rit. Het was wel rustiger dan anders. Verklaren kon ik het niet echt. Wel waren de terrassen voor het eerst los en waren er ook veel mensen op vakantie. 

   Foto uit "Borne Boeit" Koningsdag 
   Koningsdag Borne

Mocht de terrassenopenstelling dit hebben veroorzaakt dan ben ik alleen maar blij voor mijn collegae in de stad. Ik hoop oprecht dat ook zij beter weer mogen ontvangen. Het is eigenlijk best triest dat wanneer je eindelijk weer eens wat kan doen, het weer je zo in de steek laat. Maar als gezegd; we kunnen het niet veranderen. En dat is maar goed ook. 

De week eindigde met mijn foodtrailer op het Agathaplein. Na de verwijdering door de BOA's is er weer activiteit. Ik heb sinds vorige week een plekje bij de viskraam. Dit weekend stond ik er weer op twee dagen. Zowel vrijdag als zaterdag. Hoewel het op vrijdag nog wat moeizaam liep, ging het op zaterdag echt stukken beter. Steeds meer vind ik er mijn plaats. Het gaat met bakken steeds beter en de omzet loopt weer op. Dat komt uiteraard ook door de openstelling van de Action. Er zijn meerdere bewegingen op het Agathaplein. Maar ook worden de braadworsten heel erg lekker gevonden. Daar zit dan ook goed groei in. Er wordt nog niet goed genoeg verdiend, maar wanneer ik in omzet zo blijf groeien dan zal het niet lang meer duren eer ik wel tevreden ben. Ik geef, zoals u weet, nooit op. Zal altijd vol gas blijven geven om daar te geraken waar ik wil zijn. 

De organisatie van Kinderdag 2021 staat in de startblokken. Morgenavond zullen we met de hamer erop slaan. Ik verwacht dan een duidelijke start of een duidelijk nee. De datum is het grote probleem. Corona laat momenteel geen evenementen toe. Dat verwacht men wel in het tweede deel van het jaar. En daarom zal de kalender snel vol staan met evenementen. Terwijl KiNDERDAG altijd in september werd gehouden, zou het nu daarom wel eens niet kunnen doorgaan. Veel evenementen die normaal vroeg in het jaar worden gepland worden nu allemaal doorgeschoven. We gaan in ieder geval ons best doen om het beste resultaat te bereiken. Wat mij betreft moet het doorgaan. Voor al die kinderen. Ze hebben het al zolang zwaar. En dus volgt morgen de klap met de hamer. 

   De mooiste editie (2019)

Mijn leven als ijscoman kent veel hobbels. In een seizoen moet ik genoeg opzij kunnen leggen voor de aankomende winter. Wanneer dat lukt is dat mooi. Maar ondanks het vertrouwen in een goede afloop ben en blijf ik zo afhankelijk van externe factoren. Zo blijft Corona voorlopig nog wel onder ons. Echt vertrouwen dat het een keer verdwenen is, is er niet meer. En ook het weer laat mij dit seizoen in de steek. Ook al is het eerste kwartaal veel beter dan het eerste kwartaal van vorig jaar. En daarom twijfel ik soms nogal. Gaan we het wel of niet redden? De optimist in mij zegt: "Tuulk!". De realist in mij zegt; "het zou mooi zijn wanneer er een bron van inkomsten naast zou komen". En daarom solliciteer ik soms. Slechts op functies die ik echt zou willen bekleden. Functies als die van conciërge op een basisschool. Zou dat zo leuk vinden! Maar ja, dan moet je dus wel een beetje geluk hebben. 

De komende week wordt het dus niet veel. Dan maar binnenshuis wat werk verrichten. Er is genoeg te doen. Het oude huis schreeuwt om wat opknapwerk. En wanneer ik niets buiten kan doen, dan maar binnen.

Morgen dus niet! Morgen gaan we naar de oudere medemens op TMZ het Hof. Lekker(e) ijsjes scheppen. Zin aan!
En daarna gaan we op zoek naar mooi weer. Mooi weer dat nodig is om geld te verdienen aan ijsverkoop. 

Ik wens u een mooie week toe. 
Ik hoop u weer snel te zien, waar of wanneer dan ook.

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 



Reacties

Populaire posts