2021-19. De keuzes!

De eerste week van mei zit er op. En buiten de ijs afspraak bij TMZ, alweer dagen geleden, is er geen bol ijs meer verkocht. En dat in de normaal, beste voorjaarsmaand van het ijsseizoen. Toegegeven, de maand is net een goede week oud, maar hadden we vorig jaar nog een geweldig voorjaar, dit jaar wil het met de lente maar niet lukken. Het was steevast te koud. En vaak ook te nat. Zo ook deze afgelopen week. 

Nu zaterdagavond, zo vlak voor moederdag tekent zich dan eindelijk een kleine verbetering af. Het wordt in ieder geval wat warmer en ook wat droger. Maar super geweldig kun je het weer voor de komende week ook niet noemen. Daarvoor blijft te wisselvallig. En och, ik wil zo graag, maar het weer kan ik niet veranderen, wat maar goed is ook trouwens!. En dus boek ik in deze dagen van slecht voorjaarsweer maar wat graag afspraken in die in ieder geval garantie geven op inkomsten. Probleem daarbij is wel dat ik soms dagen vooruit een beslissing moet nemen. Ik gebruik in dit geval dan zo'n 5 op mijn mobieltje gedownloade weerapps. En kijk dan naar de weersverwachting voor de dag waarop men mij wil boeken. Is die dag volgens de beschikbare weerapps niet goed genoeg voor een route, dan boek ik de afspraak in. De afspraak staat dan en mocht het weer in die dagen erna plotsklaps positief veranderen loop ik de dag van de afspraak de (betere) verdiensten op een route mis. 
En zo moet ik laveren tussen opdrachten en mogelijk sterke routes door goed weer.
Het is allemaal niet erg, wel eens wat lastig. Ik blijf zo afhankelijk van het weer! En vooral in een voorjaar als we nu doormaken.

   TMZ Het Hof

Afijn, bleef het deze week daarom beperkt tot afgelopen dinsdag op TMZ het Hof, deze komende week verwacht ik minimaal 3 routes te rijden. Morgen beginnen we met een route over het mooie tuindorp. Prachtig weer en moederdag. Dat moet mij toch veel klandizie opleveren. Daarnaast heb ik er veel zin in. Dus zal het zeker niet aan mij liggen. Voor alle moeders heb ik bovendien een mooie roos. Voorwaarde is wel dat ze bij mij een ijsje komen kopen. Nou, dat moet toch goedkomen!

Vandaag en gisteren stond ik weer op het Agathaplein. Vooral vrijdag liep het aanmerkelijk beter dan de week ervoor. Vandaag, zaterdag, liep het aanvankelijk erg slecht. Totdat ik ineens veel klanten bij de kar vol blijheid kreeg. Uren later ging de spreekwoordelijke storm liggen en kwam ik weer in een wat rustiger vaarwater. Het regende inmiddels en ik verwachtte niet veel klanten meer. Toch kwamen die nog wel. En dus was ik over de twee dagen erg tevreden. Het kán beter maar het moet ook beter. Maar de weg naar een resultaat waarbij ik tevreden ben is lang. Het vergt dus tijd en volharding. Zoals mijn vaste lezers weten; ik geef nooit op! Zal altijd blijven knokken totdat IK tevreden ben.

Omdat het de afgelopen week nogal nat en fris was heb ik mij hoofdzakelijk beziggehouden met de nieuwe Kinderdag. De datum werd bepaald op 12  september, het evenement werd op de agenda van 'Uit in Hengelo' geplaatst en de eerste sponsoren hebben zich reeds gemeld. We zijn dus gestart! En zullen we als organisatie niet meer loslaten eer wij de dag voor kinderen hebben voorbereid zoals wij dat voorbereid willen hebben. Vooral nu met Corona. Het is wel, door alle vertragingen, juist door Corona, spitsroeden lopen. Kort dag. Maar mijn sterke 10 koppige organisatie zal mij helpen. Daarvan ben ik overtuigd. 

   Kinderdag 2019

Tuindorp, de wijk waarop ik woon, bestaat dit jaar 110 jaar. En eigenlijk wilden wij tuindorpers veel feesten organiseren dit jaar. Maar helaas heeft Corona hier een stokje voor gestoken. Inmiddels werd het jaarlijks evenement 'De Boekenmarkt', een prachtig evenement, al afgelast. De Kunstmarkt, alweer een mooi en jaarlijks terugkerend evenement (in juni),  is nog onzeker. Maar ook nieuwe ideeën werden in de ijskast gezet. Kinderdag gaat vooralsnog door. Ik hoop zo spoedig mogelijk een GO te krijgen. De Gemeente heeft in ieder geval aangegeven positief te zijn over de kansen inzake Corona. Nu de wijk 110 jaar bestaat is elk evenement wat wel doorgang kan vinden verzekerd van extra glans. Er moet toch iets leuks gebeuren tijdens dit bijzondere jaar?
Er is trouwens een prachtboek uitgekomen over ons mooie Tuindorp het Lansink. Een boek dat ons terugbrengt in de tijden van de ontwikkeling en de opbouw van deze mooie wijk. Maar ook een deel gaat over het heden. Echt bijzonder vond ik dan ook, dat ik in deze publicatie mijn naam weer eens te voorschijn zag komen. Ik had daar totaal niet op gerekend. Hoe bijzonder trots kun je dan zijn?
Een foto daarvan plaats ik hieronder.

   het stukje in "Ons Tuindorp"

Afgelopen week heb ik ook een nieuwe crêpesmaker gekocht en binnengekregen. De oude machines waren op. De eerste overleed een paar maanden geleden. De tweede nog geen 3 weken geleden. En dus is de crèperie voorlopig weer klaar voor de toekomst. De opdrachten vanuit de verzorgingstehuizen komen langzaam maar zeker weer op gang. We mogen steeds meer. 

Komende week dus wat ijsrijden maar ook mijn eerste prik halen. Ik ben aan de beurt! Ben benieuwd hoe ik deze prik zal verwerken. Dinsdagmorgen naar de vaccinatie straat en daarna een opdracht bij een kinderdagverblijf. Hoop dat ik niet teveel last zal hebben, opdat ik de kinderen een leuke middag kan bezorgen.

Een foto op facebook (zie onder) deed mij glunderen. Een paar oude foto's van venters uit het verleden kwamen voorbij. En onbewust gaan bij het zien van melkboeren, groenteboeren, broodbakkers, die hun werk net als ik op mobiele basis verrichtten, de gedachten naar wat vroeger zo normaal was en in het heden zo verschrikkelijk wordt gemist. Ik vind
dat wij dit soort beroepen veel meer moeten omarmen. Omdat het belangrijk is dat we meer naar elkaar moeten omzien. Ons niet teveel moeten terugtrekken in ons huis of tuin. Een praatje met de melkboer of broodbakker was zo gewoon. Ook rond de kar stonden buren met elkander te praten. Nu is er geen enkele venter meer over. Hier in ons Hengelo en ook Borne probeer ik een beetje terug te brengen wat wij zijn kwijtgeraakt. "De touwtjes van Jan Terlouw". U kent het indrukwekkende betoog denk ik nog wel. Een oud politicus die daarmee aangaf dat vroeger men gewoon bij de ander naar binnen kon, door simpelweg aan een touwtje, dat door de brievenbus hing, te trekken waardoor de deur van het slot ging. In andere woorden; men vertrouwde mekaar. Dat die tijd nooit meer terugkomt lijkt een feit. Maar ik kan middels mijn werk op de wijken wel wat meehelpen iets terug te brengen uit die goede oude tijd. Daar sta ik voor! Trots op het vooralsnog bereikte resultaat ga ik hier ook door op de weg welke ik inmiddels alweer 8 jaar geleden ben ingeslagen!

  venters uit vroegere jaren!

Ik wens u allen een fijne week toe. Geniet van het betere weer. Groeizaam weer! Het zal binnen een week leiden tot veel groen in de bomen.
Hoe de week precies zal verlopen, met andere woorden: waar ik zal rijden, is nog erg ongewis. Dinsdag rijd ik niet. Op deze dag heb ik dus een afspraak ingeboekt, omdat er al een week slecht weer voorspeld wordt voor deze dag.. Op dit moment geven de weerapps voor deze dag nog altijd regenachtig weer. Komt dat even mooi uit?
Goed gegokt dus!

Ik zeg, wellicht tot morgen, moederdag, een rit over ons mooie tuindorp met prachtige rozen. 
Of op een andere dag! Waar of wanneer dan ook. Misschien blijft het zelfs wel bij het lezen van mijn nieuwe blog. Ook dan schrijf ik; tot volgende week!


Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 





Reacties

Populaire posts