2021-22. de Lente is gearriveerd!

Godzijdank! Daar is ze dan! De zon, de koperen ploert. Dat prachtige hemellichaam dat warmte, licht en vooral vrolijkheid brengt. En met haar kwam de lente uiteindelijk ook. Het hemelwater heeft plaats moeten maken voor droog en rustig weer. En het werd ook wel tijd hoor! De Snor heeft al die tijd onder zijn afdak gestaan. In afwachting van beter weer. De ijskar mag nu voorlopig dag in dag uit naar buiten, zijn rondes draaien. Met de ijscoman erop. Die overigens maar wat blij is met de herintrede van de zomaar ineens verdwenen lente. 
Met uitzondering van de vrijdagen en zaterdagen, want dan staan we volgens afspraak op het Agathaplein, zal ik elke week wijken aandoen. Op mijn facebookpagina zal ik altijd een schema plaatsen.

   afgelopen vrijdag! Vlak voor de start!

Vandaag en gisteren stond ik dus ook op het Agathaplein. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met mooi weer, zoals deze afgelopen twee dagen, met veel moeite in mijn foodtrailer sta. Op de eerste plaats omdat het mooi weer is en op de tweede en nog belangrijkere plaats, omdat ik met ijs zoveel meer omzet kan behalen. Ik sta nu inmiddels, met een tussenpoos van een goede anderhalve maand (verwijdering door Boa's), een goed half jaar op het Agathaplein. En echt verbeteren doet de omzet (nog) niet. En dat terwijl een complete hamburger maar 2 euro kost. Een hamburger van behoorlijk gewicht, met gebakken uien, sla, augurk en saus!!!!! En de braadworsten welke ik verkoop komen van een vleesboerderij en zijn kwalitatief echt uitstekend. Overigens verkoop ik wel steeds meer braadworsten. Ondanks deze mooie prijs voor de hamburgers en de kwaliteits worsten blijft de omzet dus steken. Maar toch blijf ik mij keurig aan de gemaakte afspraak houden.
Vandaag was het trouwens meer dan een anderhalf uur behoorlijk druk. Moest ik alle zeilen bijzetten om alles keurig te verwerken. Het lukte mij evenwel om mij onder de druk uit te werken. Heerlijk vond ik het. Lekker knallen! Helaas was het daarna een stuk minder druk. Niet dat ik geen hamburgers meer verkocht, maar druk zou het deze dag nooit meer worden. En dan, op zo'n moment, met zulk mooi weer, begin je weer te denken aan de Snor, de ijskar. Hoe goed het had kunnen gaan met de verkoop van ijs.

Vanmiddag kreeg ik overigens hulp. Opnieuw een kind dat mij wilde en mocht helpen. Divano stond een uurtje met mij in de trailer. Hij was het 3e kind dat mij in de laatste 3 weken heeft meegeholpen. En net als de anderen deed hij het erg goed! De komende weken mogen ook andere kinderen zich melden. Dan mogen ook die mij een keer helpen. 

   Divano 

KINDERDAG 2021

De organisatie van dit prachtige evenement is kei- en keihard aan het werk om deze dag zo mooi mogelijk te maken. En ik kan zeggen dat het hardstikke goed gaat. Het lijkt dit jaar wel heel makkelijk te gaan. Echter, we lopen door Corona, nog steeds achter op schema. Het grootste probleem;

Voor de vergunning, welke op half juni moet worden ingediend (14 weken vóór het evenement) is afhankelijk van wat er allemaal op het evenementen terrein komt te staan. Deze attracties of dingen die op het terrein komen zijn weer afhankelijk van hoeveel geld er beschikbaar is. Dát is op zijn beurt weer afhankelijk van sponsoren. En daar zijn we dus nu heel hard mee bezig. Vanaf volgende week kunnen we bedrijven gaan boeken. En kan de schets tbv de vergunning worden ingetekend. En dus de vergunning worden aangevraagd. 
Corona maakte een vroege opstart van voorbereidingen onmogelijk. In januari en met name februari, de maand waarin wij normaal de werkzaamheden tbv Kinderdag oppakken was het nog geheel onduidelijk of er überhaupt sprake kon zijn van een Kinderdag. Pas half april meenden wij de opstart te kunnen aanvangen. Niet veel later hadden wij onze eerste overleg als organisatie. Komende dinsdag volgt overleg 2. De laatste twee weken ben ik veel op pad geweest om sponsoren te vinden. En het moet gezegd; we gaan prima! Er zijn veel bedrijven die graag hun medewerking verlenen.
Zo is er een bedrijf dat voor mij een heuse website heeft geproduceerd. Ofschoon hij nog niet helemaal af is ziet het er nu al geweldig uit.
Men kan de website inzien op www.frankyskinderdag.nl.

Afgelopen week was ik op opdracht bij de bewoners van afdeling Woolde van TMZ Het Borsthuis. Een geweldig leuke opdracht. Ik vergelijk het werken met ouderen vaak met kinderen. Ze zijn geweldig om mee te werken. Je kunt er zoveel plezier brengen en er vervolgens ook veel plezier en vooral dankbaarheid uit halen. En ik heb wat met onze oudere medemens. Op de eerste plaats puur respect. Om daarna ook maar gelijk hun dankbaarheid te noemen. Maar onderschat vooral hun humor niet. Ik schiet meestentijds in de lach om hun geweldige opmerkingen. Dat ik daarnaast 'een verschijning ben uit hun jeugd' (ijscoman met witte koksbuis) is voor die mensjes vaak een heerlijke denkbeeldige tocht naar wat vroeger in hun leven was. Nou, hoe mooi is dat dan? En hoe dankbaar kun je zijn?

Het weer mag dan zijn omgeslagen in de meest positieve zin, het weerhoudt mij er niet van te solliciteren op een functie waarin ik gelukkig kan zijn. U moet het zo zien:
De afgelopen weken heb ik goed moeten nadenken over de voortgang in mijn werk als ondernemer. Te veel heb ik stil moeten staan. Terwijl ook Corona nog steeds de rem erop houdt. Ook heb ik, op een kleine gemeentelijke steun na, nauwelijks financiële steun gehad. En zal ik ook niks meer ontvangen, simpelweg omdat ik er volgens alle regels buiten val. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld no nog steeds geen evenementen mogelijk. Het slechte voorjaar erbij maakt het nog beroerder. Tijd had ik om daar eens goed over na te denken en dat resulteerde in de gedachtengang dat wanneer zich een mooie kans op een leuke baan voordoet, ik er zeker op zal reageren. 

Ijscoman zal ik desondanks altijd blijven. Ondanks dat het dan met veel minder uren gepaard zal gaan. Maar het belangrijkste is namelijk dat ik de financiële huishouding van mijn leven op peil houdt.  
Vooralsnog is er niets aan de hand en zal ik met veel plezier door de wijken trekken. Rekening houden met voorstaande is evenwel goed. Want het kan ook zomaar gebeuren dat ik ergens word aangenomen. 

Dit gezegd hebbende trek ik over een paar minuten de stekker uit deze aflevering van mijn blog.
Ik moet op pad en ik ben al een beetje te laat. Tuindorp gaan we vandaag in. En vanavond vroeg word ik weer ergens in een andere wijk verwacht.
Kortom: tijd om te besluiten!

Lente! En een geweldige hoeveelheid sponsoren voor de Kinderdag. 
Zo blij dat alles uiteindelijk toch goed lijkt te komen!

Ik wens u allen een mooie week toe!
Tot ziens, waar of wanneer dan ook!

Tegen alle huidige sponsoren van Kinderdag wil ik zeggen;
Dank, dank en nog eens....
Zonder u geen kinderdag!
Laat dat duidelijk zijn.

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo

Reacties

Populaire posts