15. Een ellendig begin!!!

Het is nu 24 maart en daar waar ik had verwacht alweer 3 weken "aktief" te zijn, ben ik nog altijd ijscoman in spé.  Het weer is in tegenstelling tot andere jaren niet eens het probleem.
Nee. Dat zijn bedrijven en de mensen waarvan ik afhankelijk ben. Bedrijven en de mensen waarvan ik iets nodig heb om goed voorbereid te werk te kunnen gaan!

Eén van die bedrijven betreft een machinefabriek waaraan ik een opdracht had verstrekt om rekjes te maken voor in de ijskar.  Dat bedrijf heeft mijn aanvraag eerst 2 (!) weken laten rusten. Toen ik ging bellen om eens te informeren naar de status van mijn aanvraag kreeg ik te horen dat er nog niets mee was gedaan. Maar, zo beloofde de directeur van dat bedrijf, de nieuwe week zou hij eraan gaan beginnen. Enigszins uit het lood geslagen ging ik er toen nog hoopvol van uit dat het die week zou goedkomen.  Na opnieuw een week wachten besloot ik zelf maar weer eens kontakt op te nemen. Dezelfde directeur had een teleurstellende mededeling voor mij. Nee. Hij had er niets aan gedaan en sterker nog en of dat nog niet genoeg was, deelde hij mij ook nog even mee, dat hij er voorlopig ook nog geen tijd voor zou hebben. Of ik de opdracht niet beter weer mee kon nemen voor een ander bedrijf.  Lekker hoor. En bedankt! Drie weken naar de filistijnen!!!

De opdracht ligt nu elders, overigens ook al weer een week. Zal mij benieuwen!

Dan de kist.
De kist voor op de fiets behoeft naast kleine en snel uit te voeren werkzaamheden slechts nog een nieuwe folielaag.  Deze werkzaamheden heb ik ruim een maand geleden uitbesteed aan een bedrijf in Goor. In de veronderstelling dat deze werkzaamheden binnen twee weken klaar zouden zijn ben ik als klant toch behoorlijk begripvol geweest toen er na 3 weken nog geen nieuws was betreffende deze werkzaamheden. Navraag leerde mij een week daarna dat de directeur van dat bedrijf erg druk was geweest met grote jaarlijks terugkerende drukte rond zijn bedrijf. Ik heb daarom besloten er niet al teveel problemen van te maken. Maar....ik sprak wel af dat hij de werkzaamheden nog voor het begin van de komende week zou hebben afgerond.  Naar nu blijkt, op zondag trouwens,  is hij slechts klaar met het ontwerp. Niets meer en niets minder! Het ontwerp mag dan mooi zijn, (ik heb het goedgekeurd) er komt wel weer een week bij. En dus opnieuw uitstel van de eerste rondgang.

Moe als ik ben geworden van dit soort bedrijven heb ik me er maar bij neer te leggen.  Het is gewoon niet anders. Ik kan slechts hopen dat het volgend weekend niet al te mooi weer is waardoor ik mij nog ellendiger ga voelen.

Is er ook nog goed nieuws?
Ja. Ik heb dit weekend maar alvast een parasol gekocht. Een rode. Ben heel benieuwd naar de kleur in combinatie met de ijskar.
Afwachten dus.

Omdat ik niet veel meer te vertellen heb besluit ik deze week met de mededeling dat ik mij ook heb opgegeven als klant van de Sligro.  Daar kan ik nl. de juiste wafels afnemen (scandinavische wafels).

Helaas dus opnieuw geen foto's.  Jammer maar helaas.  Volgende week moet het toch echt gaan lukken.  Bidden maar weer.

Wordt vervolgd. ..

UPDATE 24 maart 16.00 uur

De kist wordt na enig overleg met de directeur van het bedrijf van de folie via whatsapp, volgende week maandag (31 maart) terugverwacht. Met andere woorden;  dan zal ik de kist ophalen.  Daarna heb ik nog een paar dagen nodig om de kist af te werken. De eerste rondgang kan dan in principe in het eerste weekend van april plaatsvinden als 1 het weer goed genoeg is en 2 de rekjes klaar zijn.

Later meer...

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts