16. Zomertijd

Het is zondag 30 maart 2014. De zomertijd is ingegaan. En, het is prachtig weer. Zomerweer eigenlijk.  Vandaag werden wij nl. getrakteerd op een heerlijk warme dag! Het werd ruim 22 graden! En het was, als alles goed gaat, mijn voorlopig laatste vrije zondag. En daar baal ik van. En dat is niet omdat ik geen vrij meer zal hebben, maar juist omdat ik vandaag lijdzaam moest toezien hoe een mooie kans op goede verkopen om zeep was geholpen. En dat alles buiten mijn schuld om.

De kar wordt dan morgen (maandag) weliswaar,  zoals bekend na enorme vertraging, wel naar huis gebracht, er zijn wel twee fantastisch mooie zondagen voorbij gegaan zonder ijsverkopen. En dus zijn er ook geen mooie omzetten geboekt!  En daar baal ik heel erg van. Maar goed,  daar kan ik over blijven zeuren; het is nu eenmaal niet anders.
Vandaag was ik dus thuis.  En heb ik alvast de standplaats (parkeerplaats) ten behoeve van de ijskar ingericht. 
Tenslotte heeft deze ook een goede en droge plek nodig. En daarom heb ik mijn carport verlengd. Er is nu genoeg ruimte.

En dus is de zondag nuttig gebruikt.

De wafels heb ik vorige week al gekocht en gehaald.  Het ijs is besteld. En het klein geld tbv wisselen is geregeld.  De prijs van een bol is bepaald. Kortom, wat rest zijn slechts nog de rekjes en de kleine voorbereidingen.

De rekjes gaat mijn buurman maken. Ik ben enorm blij dat hij deze klus wil klaren. Het vorige contact daarover was ook al niet vruchtbaar en dus moest ik richting mijn buurman. Ik kon niet anders. Ik bedoel hiermee niet dat ik hem wilde passeren, maar ik weet dat hij het gewoon erg druk heeft.
Maar zoals wel vaker helpt hij mij weer eens uit de brand. Ik verwacht eigenlijk niet dat je dit ooit leest,  maar Cor, alvast enorm bedankt voor jouw hulp.
Hij heeft toegezegd dat dit werk voor vrijdag klaar is.

En dus staat niets meer in de weg om a.s. zondag voor de eerste keer te gaan uitrijden. Eindelijk! !!

Morgen ga ik dus de kist ophalen. Hopelijk heeft degene die deze werkzaamheden heeft verricht de kist ook echt klaar. Hij heeft de toezegging gedaan dus ik moet ervan uitgaan dat hij de werkzaamheden ook daadwerkelijk zal hebben afgerond.
Daarna gaat de kist op de ijskar.
Foto's zullen worden geschoten waarna de fietskar op transport gaat naar Hengelo. De standplaats!

Met twee dagen zal de fietskar dan op zijn standplaats aan mijn huisadres worden toevertrouwd.  In afwachting van zijn eerste ronde.

De kleine en afsluitende werkzaamheden betreffen wat ophangwerk aan de kist. De waterbakjes en reclameuitingen zullen nog moeten worden aangebracht. En ook de bel natuurlijk. 

Zodra ik de bel kan laten schellen zullen de voorbereidingen zijn afgesloten. 
We zullen zien of dat aanstaande vrijdag het geval zal zijn.

De eerstvolgende keer dat ik weer woorden toevertrouw aan dit weekboek zal mijn eerste ronde erop zitten.  Ben heel benieuwd naar de reacties, de manier ook waarop ik deze ronde zal doen, ook naar het scheppen van ijs, de omzet em natuurlijk de werking van het hart van deze zaak; de kist!

Ik zal opgelucht zijn als ik volgende week met trots kan terugkijken op de eerste rondgang.  Tenslotte heb ik er heel veel werk in zitten en ben ik bijna perfectionistisch geweest in het bereiken van het lang geleden bedachte eindresultaat.  Ik heb er dan ook veel voor over gehad om dit te bereiken.

We zullen zien!

Later meer.....

Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts