51. De teleurstelling

Het jaar voor wat Franky's ijs betreft, is voorbij. Definitief! De teleurstelling die dat met zich meebrengt is groot, maar de problemen in praktische zin om een bedacht winterplannetje zo succesvol mogelijk te laten zijn, waren uiteindelijk niet te overzien. Lang dacht ik na over hoe dat op te lossen. Ik kwam er evenwel niet uit! En dat maakt dat ik nu het gehele plannetje definitief op een plankje heb gelegd. Wellicht komt het er ooit nog van, want het blijft een leuk plannetje. Ik ga het ook niet bekend maken, daarvoor is het te leuk. Het ligt dus op de plank, misschien iets voor volgend jaar.
Dit jaar is dus nu definitief voorbij!

Het grote afwachten is daarmee begonnen. Wachten totdat de winter die nog niet eens begonnen is, voorbij is. Het is nu eind november en we moeten dus theoretisch, 3 maanden wachten. De ijskar, nu nog op zijn rustplek, zal ik binnenkort verschepen naar mijn werkadres, alwaar hij opgeknapt kan worden. Het onderhoud dat nodig is zal niet veel inhouden. Een beetje schuren, een beetje lakken, een beetje smeren, wat onderdelen vervangen en klaar voor een nieuw seizoen!
Ergens deze week zal ik de ijskar dan ook verplaatsen naar Goor, de winterstalling. En ook, de werkplaats!

Deze week was het dus klaar met de plannetjes. En begint de weg naar het nieuwe seizoen. Dit betekent dat ik binnenkort een begin zal maken aan het maken van de nieuwe routes op de wijken welke ik dit jaar heb aangedaan. De bedoeling is de mindere stukken eruit te halen en nieuwe stukken ervoor in de plaats te zetten. Dat zal zeker weken gaan duren. In elke wijk zal ik een route gaan lopen. En wanneer die af zijn, ook publiceren.
Vorige week heb ik alle ijstaarten geplaatst welke ik kan verkopen op speciale feestdagen als kerst en oud en nieuw. Ik zal er nooit zoveel aan verdienen, maar dat is voor mij geen must, ik prefereer de bekendheid meer. Een bedrijf dat stil staat is geen goed geleid bedrijf. En ook broed ik op nieuwe WEL haalbare plannetjes. Ik ben ondernemer, een pionier. Ik kan gewoonweg niet stil zitten. Die kop draait 24/7! En er komen heel veel plannen uit. En het moet gezegd, mijn winterplannetje was er ook één, dat het dus vooralsnog en uiteindelijk niet heeft overleefd. Maar, is ook nog niet definitief voorbij. Kan volgend seizoen wellicht zo van de plank worden gehaald. Eerst wil ik over de uitvoerbaarheid nog eens goed nadenken. Daarover ben ik nog niet helemaal zeker. En wanneer ik ergens aan twijfel, zo heb ik inmiddels wel geleerd, ga ik er niet meer mee door. Twijfel is fout. Is dus niet doen. Althans bij mij.

Omdat ik 24/7 ben zijn er dus meerdere plannen. Zelfs op politiek toneel, over de woningmarkt, de hypotheken en de problemen met onder water staande huizen. Ik wil oplossingen bedenken voor de mensheid, ze helpen. Het gaat maar door. Ik blijf maar spuien. Ik kan er gewoon niets aan doen. Het idee voor de woningmarkt heb ik zelfs naar politieke partijen gestuurd. Ik wil dat ze het lezen. Nog niets gehoord. Zal ook wel niet gebeuren. Mijn vader vond het zelfs een geweldig bedacht plan. Ik heb ook nog geen tegenstanders gehoord. Maar ja, het zal wel niet worden opgepikt.

Ik hoop mensen, dat de winter mij nog bij mensen thuis op de stoep brengt met ijstaarten. Dat zou ik leuk vinden. Gewoon omdat ik graag in contact blijf met de mensen. Iets wat ik nu vreselijk mis. En begrijp mij niet verkeerd, het is geen sollicitatie! Geen wanhoopsoffensief!

Vandaag is het weer zondag. Het weer zou nog goed genoeg zijn geweest rond te rijden. Zo mooi als dat het is.
Ik ga nog 1 iemand blij maken dit jaar. En dat is een raadslid welke ik al heel lang een ijsje heb beloofd. En belofte maakt schuld. En aan schuld heb ik een hekel. Dus binnenkort neem ik kontakt met je op Frank Peeters!
Voor nu, een beetje tuinieren en schrijven. Iedereen een fijne week gewenst!

Ik zeg, tot volgende week!
Frank Boereboom

Reacties

Populaire posts