2015-30. Kinderdag

Ik wist niet precies wat ik kon verwachten. En dus ook niet hoeveel ijs ik zou moeten bestellen. Een "gelukkige" bestelling moest het worden. Een bestelling ijs waarmee ik het tot zondagavond  kon redden. Maar ook weer niet teveel, teneinde niet teveel onnodige opslagruimte te doen wegnemen. Ik wist het echt niet en dus "gokte" ik uiteindelijk en was zondagavond duidelijk geworden dat ik met mijn ervaring de juiste gok had genomen.
Donderdag deed ik bij Boermarke mijn bestelling met enige onzekerheid.  Vrijdagavond de Nijverheid en zaterdag 4 afspraken in ons mooie Twente, dat kon ik allemaal nog wel een beetje uitdokteren. Maar die Kinderdag, ik wist 't gewoon niet. En uiteindelijk moest ik dus ook nog alle dagen gecombineerd proberen te vertalen naar te bestellen dozen of liever bakken ijs. Kinderdag ligt nu achter mij. Ben thuis en het zit er op. En, het is me potdorie gelukt met de bestelde voorraad ijs. Niet alles is op, maar wel bijna alles!
Wat een dag! Wat een weekend. Het is echt geweldig geweest. Kan omzien naar een super mini evenement. Volgend jaar gaan we de Kinderdag groter maken. Zoveel is mij na deze zondag wel duidelijk. En ik wil mijn evenement kleinschalig en simpel houden. Kinderen houden nu eenmaal van dingen doen.

De week begon met de rit op de Bloemenbuurt. Het was redelijk weer, maar ergens op de route voelde ik dat er iets niet klopte. Inmiddels ken ik mijn kar en vooral kist goed. Zelfs zo goed dat ik de kist op mijn fiets op een gegeven moment, zo halverwege de woensdagavond route niet meer kon vertrouwen. Het ijs was te zacht. En dus nam ik een desastreus maar noodzakelijk besluit. Ik moest de rit staken. Mijn ijskar had niet voldoende kracht om mijn ijs koud te houden met als gevolg zeer slap tot bijna vloeibaar ijs. En nee, ik doe nog niet in milkshakes, dus dat werd hem niet. Teleurgesteld en bovendien zeer onder de indruk van de werking, of liever gezegd niet werking van mijn kist, raakte ik ook een beetje in paniek. De woensdagrit was dan al wel naar de filistijnen, ik kon geen pech gebruiken met het oog op de dagen die zouden volgen, met mijn eigen Kinderdag als belangrijkste dag.  Zaterdag en zondag had ik dus al bijzondere dagen, maar wat te denken van de Nijverheid, de wijk waar ik vorige week nog van af moest zien ivm de grote drukte van dat weekend. Ik zou en moest rijden op de Nijverheid. Afijn, woensdagavond zocht ik naar redenen van het slechte functioneren van de vrieskist. Het enige wat ik kon bedenken was de stop onderin de ijskar. Die was ik vergeten erin te doen na het schoonmaken, maar ik kan en wil maar niet geloven dat dat de echte reden was van het slechte functioneren. Uiteindelijk plugde ik de ijskar geheel leeggemaakt met stop onderin de kist in het stopcontact in de hoop dat ik de volgende dag werd verblijd met een goedwerkende kist. In de late avond van donderdag werd ik weer blij. Hij werkte uitstekend. Het blijft voor mij dan ook echt een raadsel waar het woensdagavond aan heeft gelegen. Ik heb besloten mij er niet meer druk om te maken. De dag van vandaag, kinderdag, heeft mij in deze  volledig overtuigd. Mijn kist heeft het uitmuntend gedaan in de hitte. Over de kinderdag dus later meer.

De vrijdagavond was ik weer eens heerlijk op de Nijverheid. De volledige route werd precies in 3 en een half uur gereden. En dat was eigenlijk best wel knap, gezien de lengte van de route en vooral het kletsen van deze ijscoman. Maar, ik had mij voorgenomen niet te lang van stof te zijn en de gang erin te houden. En het moet gezegd, het lukte mij aardig! De omzet voor deze rit was de beste van deze wijk tot nog toe. Het gaat dus steeds beter op de Nijverheid. Toegegeven, het was mooi weer. Maar als gezegd, weinig tijd voor een praatje. En kon ik even wat tijd met de medemens doorbrengen bleef het toch kort. Uiteindelijk keerdde ik rond half 10 weer op de basis terug. Het was inmiddels al donker en de parasolverlichting was dan ook al aan op het einde van de rit. Het zal niet lang meer duren voor wat betreft deze wijk. Het is nagenoeg gebeurd. Nog een paar weken schat ik zo in. We gaan het de komende week bekijken.

Zaterdag had ik bij aanvang 3 afspraken. Drie feesten. Op drie verschillende lokaties. Maar...ik ging ook nog even langs één van mijn sponsoren.  Bij Marc Burgman van "Jeleukstefoto.nl " schepte ik naast die drie afspraken een aantal ijsjes op. Uiteraard vrij van kosten. De verdiensten van de 3 afspraken waren uitstekend.  Ik bleef op alle locaties mijn uiterste best doen om mijn bedrijfje te promoten. En ook ging ik met de mensen in gesprek en op de foto. Mijn visitekaartje zo langzamerhand is wel dat ik altijd probeer met iedereen in gesprek te geraken. Het was wel een vreselijk zware dag. De fietskar steeds op de aanhanger zetten en ervan afhalen is en blijft een zware en nauwkeurige klus. Maar het was wel een gezellige dag en dus meer dan de moeite waard. Vooral de laatste afspraak was heel gezellig.  De afspraak op een buurtfeest op de Berflo Es. We hebben veel plezier gehad aldaar.

Eénmaal thuis kon ik dan eindelijk beginnen aan de voorbereidingen op Kinderdag welke de dag erna zou gaan plaatsvinden.
De wensen welke ik zou gaan honoreren nam ik nog eens goed door. Ook het aantal bakken ijs werd nog eens gecontroleerd.  Coupons om bij mijn broer als gezin te kunnen eten in zijn Cherry werden gemaakt en geprint. En de tegoedbon voor 10 euro aan ijs maakte ik nog deze avond.
De tegoedbon was voor de winnaar van de zoektocht naar de klepel van de ijscoman.
Inderhaast bedacht plannetje om weer wat leuks aan deze dag toe te voegen. De klepel heb ik in de nacht van zaterdag op zondag nog verstopt met vrouw en zoon Joeri. De plek was uitstekend gekozen.

De zondag zelf verliep uitstekend. Er werd driftig gestoepkrijt  en geschminkt. Een schminkploeg onder leiding van Selina Smedes, die haar hulp al snel na het bekendmaken van de Kinderdag aan had geboden, kleurde vele gezichten!
Het werd op een zeker moment zelfs spitsroeden lopen.  Druk tussen 2 en 4. De nagelegen speeltuin, geopend tbv mijn kinderdag, werd ook druk bezocht. De zoektocht naar de klepel werd zo rond 12.00 uur door de eerste aanwezige kinderen ingezet. Niemand leek hem te vinden. Zelfs een buurtgenoot die ik had gevraagd te checken of die er nog lag waar ik hem de nacht ervoor had achtergelaten kon hem niet meer traceren. Ik bleef er evenwel vanuitgaan dat hij dus goed verstopt lag en dat die moeilijk zou worden gevonden. Na een paar aanwijzingen van de ijscoman kwam er een uur of twee na start mijn "vriendinnetje" Romy met de klepel. Uitgerekend zij had hem gevonden! Hoe bijzonder en leuk tegelijk. Er werd goed ijs geconsumeerd. Dat de ijscoman wordt gewaardeerd om wat hij doet bleek uit een paar kado's welke ik ontving uit handen van kinderen. En dat terwijl ik juist moest uitdelen aan de kinderen vanwege mijn kinderdag. En dat deed ik dan ook. Vele kleine kadootjes vonden hun weg naar de kinderen. Maar meer belangrijker nog dan die kadootjes waren de wensen die de kinderen hadden ingeleverd ver voor Kinderdag. 40 had ik er ontvangen en 16 kon ik er in vervulling doen gaan. Met behulp van bedrijven kon ik in ieder geval veel kinderen gelukkig maken. De wensen waren erg divers en leuk tegelijk. Speelgoed levend maken was wat te moeilijk. Een glutenvrij ijsje werd een uitdaging, maar wel eentje die slaagde. Het regelen van een fotoshoot, een dagje meelopen in een horecabedrijf, posters van sportcars  of een pluche tijger waren minder moeilijk. Het bekendmaken van de gehonoreerde wensen was enorm leuk om te doen. Het gezin wat werd getrakteerd op kaartjes voor de Julianatoren was erg blij verrast. Ook dat kereltje dat met zijn vriendje naar de speeltuin 't Hofke kan. Heel leuk om te doen. De stoep was na een aantal uur een bonte vetzameling aan kleurtjes. Ook mooie tekeningen en teksten.
Kinderdag! Het was een feest. Een geweldige ervaring. En ik ga op zeker volgend jaar weer mijn best doen dit succes te evenaren en iets te vergroten.
Dit was de eerste keer. En het was zwaar. De voorbereidingen op dit gebeuren waren best heftig. Op de dag zelf heb ik ook nog een ontbijtmandje geleverd op een adres, via mijn andere onderdeel,  "Franky's Ontbijtservice ". Moest er even tussendoor.  Druk dus, maar ontzettend leuk.
Ik wil vanaf deze plek nogmaals iedereen dankzeggen voor hun hulp bij dit kleine evenement.
En dan met name mijn vrouw.  Zonder haar had ik het niet gered.

Ik ben blij verrast met alle aandacht.  Met alle lieve berichtjes na het evenement.  De telefoon stond gisteren roodgloeiend. Ik was bijzonder onder de indruk van alles en van de mooie complimenten.
De nieuwste aflevering van mijn blog moest er zelfs even voor worden uitgesteld. Kreeg geen enkele kans eraan te werken.

Vandaag is het maandag. De day after. Ik ga nu het seizoen keurig uitwerken. De druk is nu, althans voor dit seizoen,  definitief van de ketel. We gaan zien hoe lang we nog op de Bloemenbuurt en Nijverheid kunnen rijden. Zal niet lang meer zijn.
En dus gaat het seizoen heel langzaam maar zeker aan op het einde. En als een kaarsje uit. Zal wennen worden. Moet er echt nog niet aan denken. Geen ijs meer en geen klanten meer tegemoet treden. Bah... Gelukkig heb ik de ontbijtservice nog.

Komende week heb ik nog twee afspraken. Daarna gaan we slechts nog routes rijden.
Ik hoop nog een dikke anderhalve maand te kunnen rondrijden. En uiteraard u nog te mogen zien.

Ik wens u allen een fijne week toe.

Tot volgende week!
Frank Boereboom
Franky's ijs0

Reacties

Populaire posts