2016-15. Een superweek!

Het is vrijdag en vandaag komt de regen met bakken tegelijk uit de hemel. Er lijkt geen stoppen aan te komen en dus moeten we het accent verleggen naar andere zaken dan het heerlijke ijsrijden. Boodschappen doen bijvoorbeeld.  Wafeltjes en ijsbekers inkopen en ook ophalen. Daarna IJs besteld en ook weer opgehaald. Voorlopig kan ik weer eventjes vooruit. Zaterdag rijd ik ook geen ijs. Ben ik weer in Hilversum. Maar vanaf zondag zijn we weer actief. Vandaag dus een dag in relatieve rust. Een dag derhalve, om eens om te zien naar wat er afgelopen week allemaal is gebeurd.

Vorige week meldde ik in mijn blog al dat ik  records had gebroken. Dat had ik vrijdag al op de Nijverheid, zaterdag ook al op de Berflo Es en tot slot ook nog op het tuindorp zondag. Hoe bijzonder! Maar daar zou het niet bij blijven. Want maandagavond, op de Vossenbelt, bleek maar weer eens hoe blij men daar is met het ijs van de ijscoman toen ook daar een nieuw record was behaald. Ongelooflijk! Een heleboel kinderen. Meer dan waar in Hengelo ook. En ook allemaal even netjes. Lieve kinderen. En een gezellige wijk. Het is alleen nog een beetje zoeken. Zoeken naar de juiste route. Het komt in ieder geval allemaal wel goed. Ik kom er in ieder geval erg graag, hoe langzaam de rit er naartoe en weer naar huis ook verloopt.
Afgelopen dinsdagavond trok ik een andere en ook ver weg gelegen wijk binnen. Voor de tweede keer was ik op de Hasseler Es. Het ging al wat beter dan de week ervoor. Dus ook hier een verkooprecord, al moeten we hier niet al teveel waarde aan hechten. Het weer was bij aankomst nog goed, uitstekend zelfs! Maar een flinke wolk zorgde ervoor dat ik na twee uur al huiswaarts moest keren. Zag op de radar dat er regen aan kwam. Eénmaal thuis op de basis begon het te regenen en was ik blij een goede beslissing te hebben genomen. 

Woensdag zou ik voor het eerst de Indische buurt op gaan. Om daarna in de avonduren de Bloemenbuurt weer eens te bezoeken. Op de Indische buurt ging het allemaal aanvankelijk wat rustig. Geen grote drukte. Maar het was dan ook de eerste keer dat ik daar reed. Op zich ging het later best wel redelijk, maar voor een woensdagmiddag had ik persoonlijk toch iets meer kinderen verwacht. Toch waren ook hier de mensen behoorlijk enthousiast over de ijscoman met zijn ijs. "Vroeger zag je dit nog wel, maar tegenwoordig is dit gewoon zo ontzettend zeldzaam. Wat leuk dat je dit doet en hoe lang doe je het al?" Zomaar een veel gehoorde vraag. Goed, de omzet was wellicht minder dan gehoopt, op de Bloemenbuurt, later die dag, werd dat weer gladgestreken en kon ik opnieuw een succes bijschrijven. En wat daarnaast ook erg leuk was, was het weerzien van de zovele bekende klanten en of vrienden aldaar. De Snor deed zijn intrede en werd overal als prachtig omschreven. Hier werd mij vooral gevraagd of ik nog ga fietsen met ijs.
En natuurlijk blijf ik fietsen. Dat ga ik zeer zeker op de Bloemenbuurt doen. Maar dan moet ik eerst nieuwe eutectische platen hebben. Dus dat gaat goedkomen al zal het nog even duren.

Na de woensdag had ik dus al een prima weekomzet. Ik had goed gedraaid, maar  had nog 1 dag te gaan. En deze dag was de eerste rit (alweer) op Groot Driene. Vorig jaar had ik er al eens gereden maar dat was zeer kortstondig en bovendien op het meest Noordelijke deel ervan. Nu zou ik vanaf de Enschedese straat tot het winkelcentrum gaan. En niet verder. Het meest zuidelijke deel dus. Maar eerst heb ik nog bij het ROC gestaan. En ik moet zeggen dat dat heel leuk was.  Daar ga ik vaker staan. Afijn, éénmaal op Groot Driene werden de kinderen gek bij het horen van mijn bel. De bel die ik in de ochtenduren van de donderdag nog had vervangen met de fietskar bel. Deze bel,  is zo verschrikkelijk veel anders dan de eerste bel die zwaarder klonk. Deze bel reikt zoveel verder. En deze past mij daarom zoveel beter. Iedereen op tuindorp en Bloemenbuurt kent het geluid van die bel. Op Groot Driene begon het dus gelijk goed met klanten. Maar soms was het wel allemaal wel een beetje zoeken naar de juiste weg. Ondanks dat ik per ongeluk een hofje heb overgeslagen ben ik toch bijna overal geweest waar ik wilde rijden. Als men mij ondanks dat toch heeft gemist dan bied ik daar oprecht mijn excuses voor aan. De wijk kent ook best een wat vreemde indeling. Soms had ik het gevoel er al eens geweest te zijn, maar dan bleek het toch weer een ander hofje te zijn.

De eerste volle week is daarmee een feit geworden! Van vrijdag tot vrijdag heb ik mijn ding kunnen en mogen doen. Soms met best warm weer, soms ook op frisse uren gereden. En zo gek is dat natuurlijk ook weer niet. Het is tenslotte nog maar april.

Volgende week, bij goed weer, zijn we weer in de wijken. Zondag rijd ik op tuindorp een verkorte route. Dit in verband met de Esreinmarkt. Ik sta dan weliswaar niet op de markt zelf maar ik zal ter hoogte van de Christiaan Huygenslaan mijn "Snor" opstellen om zoveel mogelijk ijsjes te doen verkopen.

Met Franky's ijs gaat het dus goed. Volgende week hoop ik op de Snor de zonnepanelen van Voskamp te krijgen.
Dit in samenwerking met de Batterij Specialist.  Geweldig idee dat ik straks op zonne-energie door de wijken rijd.
Dankzij bovenstaande bedrijven.

De ontbijtservice beleeft dit weekend haar primeur. In een "live uitzending" via Facebook is zondag a.s. te volgen in welke wijk, ja zelfs straat, ik een gratis ontbijtje zal brengen.  Omstreeks 09.15 uur start ik de opname. En niemand, behalve ik, weet waar ik heen zal rijden. Leuk! Heb er nu al zin in om niet wetende Hengeloërs een heerlijk ontbijtje te bezorgen. Hoop trouwens wel dat daar iemand is of open doet. We zullen het gaan zien.

Ook nieuw is binnenkort onze nieuwe service op tuindorp.
Ik ga beginnen met het op bestelling bakken van verschillende broodjes. Slechts op zondagen. Binnenkort maak ik er meer over bekend. Het heeft nog even wat tijd nodig.

Het is een week geweest waarop ik met plezier kan terugkijken. Inmiddels zijn we met de vind ik leuks voor de facebook pagina Franky's ijs over de 1200. Dat betekent een winst van meer dan 350+/+ (!) in niet meer dan twee weken. Super.
En ik hoor goede verhalen. Ik lees de prachtige recensies.  Het doet me zo goed dat u mijn aanwezigheid zo op prijs stelt.
Ik hoop dit echt nog jaren te mogen doen.
Voor u, voor uw kinderen, op uw feest of gewoon op een evenement.  Zolang we  maar lol mogen maken.

Voor de inwoners van de wijken waarin ik nog niet ben verschenen. Het is op dit moment nog wat lastig, maar ik ga echt mijn best doen daar een oplossing voor te bedenken.
Ik denk overigens voor Woolder Es en Klein Driene wel een oplossing te hebben.
Daarover komende week meer via mijn facebookpagina. Roershoek staat inmiddels ook op mijn netvlies.

Ik ga besluiten. Ik zeg graag "tot volgende week"
Een prettig weekend!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo


Reacties

Populaire posts