2016-27. Een superweek!

Het weer mag me dan volledig tegenwerken, opgeven is er niet bij! Harder dan de weken ervoor ram ik continue en vol overtuiging op die arme bel. Mijn rechteroor (het slechtste) blootstellende aan het overweldigende geschal. Niets en niemand ontkomt wat mij betreft aan het geluid. Zelfs dubbel glas ramen zullen eraan moeten geloven en het schelle geluid doorgang moeten geven, opdat zelfs de best beschermde burgers zich afvragen waar dat rare geluid nou vandaan kwam.

Het is vandaag 9 Juli.

De eerste week van juli zit er op! En wat een superweek was dit dan zeg. Ongelooflijk!
En een goede start (met slecht weer) heeft mij nog optimistischer gemaakt om in ieder geval 1 maand van de zomerperiode (jul-sep) een door mij erg hoog gestelde norm van een zomermaand te halen of in het meest gunstige geval zelfs te doen overschrijden. Niet eens zo zeer om dat geld. Ik wil deze maand slechts weten waartoe ik in staat ben. Om te zien of ik er kan uithalen wat er in zit. Wellicht om in de overtuiging te geraken dat alles, ondanks het weer, niet voor niets is. Dat het kan. Gewoon omdat je wil. Willen is kunnen zei mijn moeder altijd. En zo is het ook. Waar een wil is is een weg. Hopelijk een weg met heel veel ijsklanten. Dat dan weer wel...
Afijn...

Een goede eerste week dus. En de tweede wordt ook al super. Zo ga ik volgende week veel scholen bezoeken en dus veel kinderen blijmaken. God, wat heb ik toch een mooi vak. Die kinderen...

Deze afgelopen week heb ik dus veel afspraken afgewerkt. Ik was ook druk met ontbijtjes en soms was het kantje boord qua planning, maar ik heb het gered. Ook gingen de meeste routes door.
Slechts op de Hasseler Es werd niet gereden in verband met een opdracht in Enschede. Maar daartegenover stond dat ik de zaterdag ervoor ook al op de Hasseler Es aanwezig was bij een goed georganiseerd wijkfeest. Met een goede omzet tot gevolg.
Zowel zondag als maandag reed ik de routes op respectievelijk tuindorp en  t Wilbert/Vossenbelt. Beide dagen werd ik verrast met een goede omzet.
Afgelopen woensdagavond reed ik als normaal de route op de Bloemenbuurt.
Ik kom daar op die route op de Rozenstraat altijd tot een wat langere stop dan elders in die wijk. Dat heeft enerzijds met de vele klanten te maken maar anderzijds ook met een vreselijk grote ijseter (lees; klant). Ik zal zijn naam maar niet noemen, maar ingewijden weten wel wie ik hier bedoel. En dus draaide ik die woensdagavond rond een uurtje of half 8 de Rozenstraat op.
Ja hoor, daar zaten ze allemaal weer. En ook de kinderen stonden er op mij te wachten. Eénmaal volledig de straat in gereden zag ik waarom die kinderen stonden waar ze stonden. Boven hun hoofdjes prijkte een prachtig gefabriceerde parkeerplaats bordje met de tekst "Frankys ijs". Wat een geweldige grap!!! Behoedzaam manouvreerde ik de kar op de aangewezen plek tussen twee auto's en kwam die uiteindelijk precies voor de kinderen tot stilstand. Wat een ontzettend goede en mooie grap!  Bedankt heren! Ik hou er zo van!!! Een foto hiervan plaats ik er bij.

Op donderdagavond ging het weer eens los op Groot Driene.  En daarmee blijft het lekker gaan daar. Mooie wijk. Gezellige mensen.
De route van vrijdag op de Nijverheid werd én vroeger aangevangen én wat ingekort ivm een opdracht bij de Brandweerkazerne. En het gekke was, dat het gewoon in het eerste deel een stuk beter ging ondanks mijn vroegere aftrap.
Dat gaf mij wel iets om over na te denken.
Die dag sloot ik af bij de Brandweerkazerne aan de Lansinkesweg.
Een bedrijfsfeest.  Het was er erg gezellig. Het was wel laat geworden toen ik de Snor weer achter het huis had geparkeerd. Rond 23.30 uur was de kar onderdak. En om 00.00 uur was ik klaar met opruimen. Even later, na wat gegeten te hebben, ging ik te bed. Om er de volgende ochtend om 6.30 uur weer uit te gaan om twee ontbijtjes klaar te maken en af te leveren.

Het was in ieder geval een mooie week. Zowel op omzet als ook om dat grappige parkeerplaats bordje. Dit soort dingen maakt het extra leuk.
Het was ook de week dat ik een behoorlijk stuk redactioneel had gekregen in "Hart van Hengelo ". Altijd goed om in de schijnwerpers te staan. Tenslotte is dat altijd goed voor het bedrijf. Het was een mooi stuk geworden. Mijn complimenten aan de redactie. Goed verwoord!

De komende week wordt het weer druk. Zoals eerder geschreven ga ik bij veel scholen op bezoek. In mijn ijskalender staan 2 dagen met rode lijnen omcirkeld.
Omdat er op deze twee dagen veel van mij wordt gevraagd. De eerste van de twee staat voor de deur. De ander is pas op 17 september. Maar aanstaande donderdag wordt een spannende dag. Dan moet ik op een strak schema langs 4 scholen om uiteindelijk in de avond bij de Ambulancedienst te eindigen. Topsport noem ik dat!
Grappig is het trouwens dat ik na de Brandweerkazerne nu naar de Ambulancedienst ga. Benieuwd wanneer de politie mij gaat vragen haha.

Vandaag ga ik opnieuw feesten af. 3 stuks! En meer doe ik niet. Morgen trek ik weer het tuindorp op. En dan wil ik iets meer uitgerust zijn dan gisteren toen ik het uiteindelijk best zwaar had.

Het is een mooi vak. Een ontzettend leuk vak. Deze komende week gaan we zien of we ook de gekte aankunnen. Positief als ik ben gaat dat vast goedkomen.
Stilletjes hoop ik nog steeds op de komst van het echte zomerweer. Daarin ben ik iets minder positief. Met de tekst zoals u ook in het stuk van Hart van Hengelo kon lezen; "ijs en weder dienende", maak ik me er minder druk om. Er moet tenslotte gescoord worden. Slechts om te zien waar mij dat brengt of brengen kan. Dan maar met minder weer.

Ik geef nooit op. Ik hoop nog veel momentjes van geluk, plezier en vrede te mogen brengen.

-
Frankys ijs;

"A moment of happiness"
"A moment of joy"
"A moment of peace"
"Is it a dream?"

"No. It is just ice cream!!!"
-

Frank Boereboom 9-jul-2016

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts