2016-28. De zomer is gearriveerd!

Hé hé...is dat nou zooo verschrikkelijk moeilijk? Zo vreselijk teveel gevraagd dat het zo lang moest duren??? Het is potdikkie half juli! Zo laat en dan eindelijk..daar is tie dan;
De zomer is gearriveerd! En tsjonge jonge, wat hebben we daar lang op moeten wachten. Gewoon niet normaal meer. De school vakanties zijn inmiddels al begonnen.

De afgelopen week heb ik eerst nog veel scholen moeten bezoeken in de nog niet zomer. Slecht weer. Soms ook veel te koud voor deze tijd schepte ik de ijsjes voor de leerlingen van die scholen die mij reeds voor mei dit jaar hadden gevraagd in hun eindweek op te komen dagen. Meestentijds moest ik hard werken om de bollen op het hoorntje te krijgen. Het ijs wilde gewoon niet zacht worden door de koude buiten de vriezer. Veel bollen haalde de mond van zijn bezitter niet eens. Ze vielen nog vóór consumptie op de grond. Ik wees de kleine klantjes er regelmatig op, maar dat hielp niet veel. Vele bollen ijs werden daarom opnieuw op het weer aangediende kale hoorntje geschept.
Ik heb daar op zich niet zoveel moeite mee. Het zijn en blijven tenslotte kinderen. Maar het kostte deze afgelopen week wel wat extra geld. Schoolpleinen werden wel opgefleurd door blauwe, rode en witte stippen (bollen).

Het was de week van de vele afspraken. Zo was ik dus op veel scholen maar ook bij verjaardagsfeesten aan huis en op de Houtmaat. Ook was ik deze week bij de Ambulancedienst en op het Gerbrand. Een rondleiding op de Ambulancedienst was echt heel erg leuk. Terwijl ik op het Gerbrand weer veel ouderen blij mocht maken met de traditionele ijskar en uiteraard het ijs. Het feest op de Houtmaat was ook erg gezellig. Ik ontmoet zo verschrikkelijk veel mensen. Dat is echt het leukste aan mijn vak. Ik heb het in ieder geval erg naar de zin gehad. De vele afspraken maakte dat mijn slecht weer week alsnog veel omzet opleverde. En dus leed ik op dat gebied niet veel onder het slechte en ook te koude weer. Regelmatig werd ik nat. Maar net zo vaak als dat ik de regen moest trotseren had ik ook zon. En de zon droogde en warmde mij dan weer voldoende op. 

De wijken heb ik niet veel bezocht. Daar was ik echt te druk voor. In verband met de hierboven beschreven afspraken maar ook nog altijd met de afwikkeling van de bekende familiebeslommeringen te Hilversum. Het was gewoon een erg drukke week. Te druk soms!
Vandaag en gisteren heb ik echt vrijgenomen vwb het ijs gedeelte.  Op zondag heb ik nog 3 ontbijtmandjes bezorgd. En ben ik later die dag naar mijn vader te Hilversum geweest.  Om uiteindelijk nog weer later die dag opnieuw in het huis van mijn pas overleden schoonmoeder te werken om zo de boel tijdig klaar te krijgen voor de oplevering. Dat was nog een hele klus, die pas vanmiddag kon worden afgesloten met de bewuste oplevering van het huurhuis aan de huurbaas. Alles was, zo werd ons verteld, keurig opgeruimd en ons restte een waardering voor het goede werk.
Pure opluchting viel ons ten deel. Gelukkig werden wij in die tijd uitstekend bijgestaan door een zwager en diens familieleden.

Onderweg naar huis heb ik mijn net nieuwe tweedehands bus ivm wat onvolkomenheden achtergelaten bij de garage waar ik hem heb gekocht. Alles wordt als het goed is gemaakt danwel gerepareerd. Neemt niet weg dat ik in een leenauto verder terug naar huis moest rijden.
Geen airco, geen trekkracht (geen vermogen), geen toeter, geen goede zit (ene helft van het zitkussen was gescheiden van de andere helft) en geen centrale deurvergrendeling.
Kortom...een hok! Gewoon een slaapverwekkend geval. Hopen dat het allemaal niet te lang gaat duren. De lijst met de onvolkomenheden was niet klein. En zodra de bus weer terug is gaan we hem gelijk bestikkeren met mijn logo.

Afijn. We zijn weer thuis. Project Hilversum is klaar. Bus wordt gemaakt. En morgen gaan we weer ijsrijden. Gelukkig!

Vandaag hebben we dus afscheid genomen van weer een deel Hilversum. Nu is alleen Hilversum nog van toepassing wanneer ik of wij mijn vader bezoeken. Of...het graf van mijn lieve moeder. Verder is er dus geen binding meer. Overigens kreeg ik van mijn zwager een met goud belegde ijslepel. Hoe bijzonder! Echt een juweeltje wat mij betreft. Een foto ter illustratie zet ik hieronder.

De eerste twee weken van juli zijn uitstekend verlopen. Ondanks het weer werd er een superomzet geboekt. Ben heel benieuwd naar de komende week of weken.
De week werd afgelopen vrijdag nog afgesloten met mijn eerste sponsordag.
De bedrijven en of personen die mij hebben geholpen heb ik op deze manier proberen te bedanken voor hun onvermoeibare hulp.

Een aantal namen van bedrijven/personen al dan niet aanwezig geweest;

Autobedrijf Nijkrake
De Batterij Specialist
Voskamp Zonnepanelen
Boermarke ijs en desserts
Hubo zuid
Hollands Schoon
Compactor Almelo
Benno Nijhof                                                   Edwin Elfring                                                         Ron Lubbers                                                     Frank Peters                                                         Tijs Jagers                                                       Henry Satink                                                     Frans Mensink 

Niet iedereen was er dus, maar het was wel een geslaagde eerste aflevering. 

Ik waardeer de hulp. En ook de vriendschapppen met bovenstaande mensen en bedrijven.  Het is dan ook de reden dat ik wellicht volgend jaar opnieuw een middag wil reserveren voor mijn "vrienden".

De vakanties zijn begonnen en dus de exodus van veel van mijn klanten ook. Ik zal dat ongetwijfeld gaan merken. Het zal beslist minder zijn dan normaal. Het zij zo!
Ik ga iig met veel plezier de straat weer op. In de wetenschap verkerende dat het in Hilversum eindelijk klaar is. En dat de eerste hoos aan afspraken achter mij ligt en dat alles goed is gegaan.  Overal heb ik de complimenten gekregen. En dat doet mij goed.
Toen ik afgelopen zaterdag mijn laatste klusje erop had zitten voelde ik de rust over mij heen vallen. Eindelijk geen gestress meer.

Ik ga de straat dus weer op.
Ik hoop u binnenkort ergens te mogen tegen komen.
Ik wens u allen een goede week toe.
Pas op met de warmte en zoek tijdig verkoeling.
Verkoeling kan ook een ijscoman brengen, maar dan moet ik toevallig wel in de buurt zijn.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts