2016-30. De tweede vakantieweek!

Wanneer ik aanvang (donderdag)met het schrijven van mijn blog is het bijna gebeurd met juli 2016. Ik heb even vrijaf genomen. En ik kan het ook toelichten. De verklaring is simpel. Het UWV! Mag niet teveel uren maken en ik zag het gelukkig op tijd, met nog 1 afspraak op zondag. Stoppen en wel meteen luidde het devies!

Ik vind het raar. En jammer tegelijk. U weet hoe ik erover denk! Maar het UWV heeft nu éénmaal deze regel ingesteld en dus ben ik verplicht de regel te doen naleven. Nu zijn de vakanties ook nog eens in volle gang dus er is ook weinig te verdienen.  Anders gezegd; een beter moment is er nog niet geweest. Toch wil ik hier even graag herhalen dat ik niet altijd MAG of KAN rijden vanwege het urencriterium. Ga dit dan ook niet steeds op facebook mededelen. Ik ga er nl van uit dat u inmiddels van deze regel wel op de hoogte bent. Ik bedoel; ik heb het er hier op dit blog vaker over gehad. En u mag het mij ook niet kwalijk nemen dat ik soms niet langskom om deze regel. Ik ben nu eenmaal afhankelijk van het aantal door het UWV gestelde vrije uren. Buiten dat ben ik ook nog eens afhankelijk van het weer en de werking van de Snor.

Het probleem met de uren zijn inmiddels genoegzaam bekend. Ik moet dus af en toe hard op de rem trappen. Met het weer was het de laatste weken uitstekend. Maar daarvoor was het huilen met de pet. En kon ik soms ook niet uitrijden. Meestentijds lukte het mij wel een respectabele rit te maken. Toch kan deze jaargang wat mij betreft de prullenmand in. Zo slecht heb ik het nooit eerder gehad. Een paar weken mooi weer. Dat was het dan. Gewoon te weinig. Het doet mij beseffen dat ik echt niet alleen op ijs kan gokken. De doelen moeten bijgesteld worden. Inmiddels is voor wat betreft het weer de wisselvalligheid weer helemaal  teruggekeerd. Nee. Geen goed seizoen.

En dan de Snor. De laatste weken in bloedvorm maar inmiddels weer problemen rijker. Alles valt weer samen. Het aantal gewerkte uren, de regen en de problemen met de Snor in een overigens kwa omzet hopeloze week (vakanties). En ja. Dan neem ik maar even rust. Beter nu dan over een week.

De problemen met de Snor zijn volgens mij niet zo groot alhoewel ik er totaal geen verstand van heb. Dus dat ga ik eerst zelf maar eens proberen uit te zoeken wat er aan mankeert. De vakantieperiode is inmiddels twee weken onderweg en er zijn echt veel mensen op vakantie. En dat heeft dan ook direct zijn weerslag op de omzet. Niet best! Volgende week gaan we zien of er wat verbeteringen op dat gebied zijn waar te nemen. Dat wil zeggen; wanneer de Snor weer gebruikt kan worden.

Het weer is inmiddels weer wat minder geworden. Gisteren (donderdag) was ik twee keer buiten en beide keren plensde het als een gek. Kletsnat van wat nog geen bui van die proporties had mogen zijn volgens de radar. Het is in ieder geval niet meer zo drukkend warm.

Deze week was ik op het Wilbert/Vossenbelt en kon ik nog opgelucht adem halen. Een goede omzet. Een dag later was het ronduit matig. En dat was het nog meer op de woensdag.
Dinsdag op woensdagnacht heb ik mijn zoon van 18 op het vliegtuig gezet. Hij is met vrienden naar Mallorca. En zoals wel vaker weet je pas wat je mist als het er niet meer is. Nooit gedacht dat ik hem zo zou missen. Ik hoop maar dat hij het naar zijn zin heeft. En daar geloof ik ook wel in. Met 6 van zijn vrienden om zich heen zal hij het ook wel behoorlijk leuk hebben.
Elke dag struin ik ondertussen facebook af naar berichten over hun vakantie.
Het gaat in ieder geval goed met hem.
Tja...het blijft toch je kind he?

De Snor en zijn nieuwe problemen.  Ik werd er knap onrustig van. Heb mijn zoon Joeri  (enig overgebleven kind haha) ingezet. Hij moest maar even gaan rijden opdat ik kon zien waar mogelijk de problemen vandaan konden komen. En dus reed zoonlief met open motorkap de oprit op. En daar kwamen dan weer de problemen tevoorschijn. Alsof er iets niet goed was met een tandwiel of iets met de stroomtoevoer. Hij haperde continu. Ik wist het gewoon niet meer en belde uiteindelijk Spijkstaal te Spijkenisse. Daar hebben ze na hun faillisement geen monteurs meer maar ik kreeg wel een nummer van een gewezen monteur. Hij zou meteen de volgende dag langskomen. Op zaterdagmorgen werd hem duidelijk dat de ketting het probleem was. De ketting hing slap. Hij herstelde dat met 5 minuten, keek de rest globaal na en smeerde een aantal zaken om nog geen half uur later een bakkie koffie met mij te drinken. Ik was hem uiteraard zeer dankbaar. Mijn Snor deed het weer. En het was geen groot probleem geweest.
Na het ijsseizoen komt hij nog eens langs. Dan gaan we de ketting vervangen door een riem. Loopt de Snor wat rustiger door en een bijkomend voordeel is, naast het feit dat dat nauwelijks onderhoud behoeft, dat de Snor minimaal 4 km sneller wordt. Iets wat heel hoog op mijn verlanglijstje staat. 13 of 16 a 17 km....dat maakt echt wel een verschil hoor. Al was het maar voor mijn gevoel.

Zondagmiddag stond ik dus op mijn laatste afspraak van deze maand. De snor reed er moeiteloos heen. Op de Drienerstraat tijdens hun zomermarkt mocht ik daar ijs verkopen. Ondanks het wel heel slechte weer was het op droge momenten wel heel gezellig aangekleed. Het is dan ook wel een goede ontwikkeling van deze winkelstraat. Net als in de Wemenstraat hebben ze af en toe wat georganiseerd.  Super!

Zondagavond;
De zomermarkt viel letterlijk in het water. Meer regen gezien dan verwacht. Het past in deze laatste week van juli. Het is niet anders. De maand is nu ten einde en...heb ik gescoord wat ik wilde scoren? Ja en nee!
De eerste helft was super. De tweede helft was door de vakanties zoveel minder.
Overall is het mij voor wat betreft de omzet wat tegengevallen ( ik had ook heel hoog ingezet). Vooral door de laatste 2 weken van deze maand. Die waren door vakanties gewoon minder. De laatste week was zelfs ronduit slecht. Maar, er staat wel tegenover dat ik alle afspraken keurig heb afgewerkt en vele complimenten rijker ben geworden. Ik heb wederom vele mensen leren kennen. Wat dat betreft heb ik wel een supermaand gehad. Nu op naar Augustus!

De komende week gaan we hopelijk weer wat verbetering zien. Eerst maar eens hopen dat de wisselvalligheid snel afneemt. Vertrouwen daarin heb ik vooralsnog niet. De Snor liet gisteren zien dat ik weer op zijn werking kan vertrouwen. Dus dat zit wel weer goed.
We gaan het allemaal zien.

Ik wens u allen een goede week toe!

Tot volgende week.

Frank Boereboom
Franky's ijs en Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts