2016-43. De Kuip en de beslissing!

Het was weer eens zo ver. Ik ging weer eens naar Feyenoord, naar mijn club. Soms doe ik dat ook wel per auto, maar nu ging ik weer eens met een hele groep Twentse Feyenoord supporters in één daarvoor afgehuurde bus. Ik kan er niks aan doen, maar tijdens zowel de heen- als de terugreis ben ik echt uit en maak ik plezier voor 3. Ik blijf natuurlijk wel beschaafd maar er worden tijdens die ritten heel wat flesjes bier geledigd. De wedstrijd bekeken uit een stavak, omdat men niet ging zitten (schijnt daar normaal te zijn en ik vond het prima hoor), wel steeds moeten horen dat ik deel uitmaakte van een K..... publiek omdat ik niet meezong met een idioot die zich Feyenoordfan noemt. Hij begon steeds met zingen. En verwachtte kennelijk dat wij andere in het vak begevende supporters in zouden haken. Maar dat gebeurde niet altijd. Het was voor de geboren idioot kennelijk reden om aan te nemen dat wij in een K vak zaten. Het bleef vervelend genoeg steeds terugkomen. En elke keer waren wij K..... volk en nog meer met de K. Het was even later zo vervelend geworden dat ik erover peinsde elders de wedstrijd verder te gaan bekijken. Dat ik toch bleef staan waar ik stond, had te maken met het feit dat niemand zich met hem leek te identificeren en hij mooi voor lul stond. Het maakt evenwel dat zo'n bezoek aan het mooie stadion én bovendien aan mijn club toch niet geheel smetteloos bleef. Jammer, omdat ik er niet al te vaak bij kan zijn. En mij het plezier daardoor enigszins wordt ontnomen. Jammer dat er nog steeds van die hersenloze mensen zijn. Die dus absoluut niet lijken te beseffen wat ze uitkramen! Het moet gezegd; ik ben er niet trots op maar het was er natuurlijk wel maar 1 die dat deed. Voor de rest stond ik, alhoewel in groepsverband gekomen, moedertjeziel alleen in dat bewuste vak vol medesupporters met die idioot en al snel voel je een band met de echte supporters. Na de wedstrijd, gelijkspel tegen Heerenveen (terecht overigens), zochten de Twentse groepsleden elkaar meestentijds via mobiel weer op om al dan niet gezamenlijk de gehuurde bus te bereiken. De terugreis was leuker dan de heenreis. Er werd veel gelachen, gezongen en gedronken. Mooi moment nog was op de snelweg, nog vlakbij Rotterdam, dat wij de bus met spelers van Heerenveen (spelersbus dus), ookal op hun terugreis, tegenkwamen. Nadat de politiebegeleiding hun begeleiding staakten, kennelijk ver genoeg van het stadion vandaan, kwamen wij met de bus steeds dichterbij en zelfs op de baan ernaast. Er werd gejoeld, gelachen en van alles gezegd zonder dat het storend was geworden. Onze buschauffeur liet het gas maar wat zakken en zo kwamen wij weer achter die spelersbus. Nog voor Utrecht greep onze buschauffeur zijn kans om onze wens de spelersbus in te doen halen en reed dan toch de spelersbus onder veel gejuich en gezang voorbij. We hadden nu dan toch nog gewonnen! Een mooi moment.
De spelers uit de bus keken zodoende een behoorlijke tijd tegen een al in de vroege morgen in de bus opgehangen Feyenoordvlag aan. Toch wel grappig.
Afijn. Ik heb het erg naar de zin gehad. 3 uur heen. 3 uur terug. 5 uur in Rotterdam en totaal een uurtje wandelen in Hengelo. Of te wel; 8.00 in de morgen uit huis gegaan en 20.45 uur thuis!
Kapot, maar wel in de wetenschap verkerende dat ik een geweldige dag uit had beleefd, weer wat nieuwe en vooral leuke twentse mensen heb mogen leren kennen. Ook weer mensen uit Hengelo.
Het was wat mij betreft een heerlijk uitje geworden. Super geregeld ook trouwens!

Het ijsbedrijf staat helemaal stil. Terwijl de ontbijtservice gewoon doordraait. Nog steeds komen er boekingen binnen. En lever ik ze naar tevredenheid uit. Zojuist weer een recensie ontvangen via de app. Dat het zo gesmaakt had. Blijft zo leuk elke keer! Het zijn juist deze rustige dagen dat uw ijscoman/ontbijtjesman zich zoals elk jaar buigt over wat anders moet. Thuiszitten is niks voor mij. Dat weet ik al heel lang. En dus ben ik alhoewel dat DAT juist weer thuis moet gebeuren aan de studie. En dat gaat allemaal ook prima. Maar, ik wil meer! Ik wil ook nog iets doen om geld te verdienen. En dus solliciteerde ik deze week opnieuw naar werk bij twee bedrijven. Op de eerste sollicitatie werd al snel teruggebeld door een intermediar. Het verbaasde mij enorm. De man welke mij had gebeld wilde mij ook graag voordragen bij een ander bedrijf. De sollicitatie welke ik had gedaan zou blijven staan, maar hij wilde mij vragen of ik ook belangstelling had voor dat andere. En ik zou Frank niet zijn wanneer ik daar niet op inging. Het enige probleem bij deze funktie was dat ik geen vast salaris zou ontvangen maar een beloning in de vorm van een verkooppercentage op verkochte waar. Dat was voor mij een kleine domper maar zei de man wel toe een gesprek erover aan te willen gaan.
Afgelopen vrijdag was het dan zover. Een leuk gesprek met de twee eigenaren van een bedrijf in ijskoffie en thee!!! Uiteraard wist ik dat al eerder dat het daarom ging, anders was ik nooit gegaan. Mijn enthousiasme in het artikel deed de heren de interesse in uw ijscoman groeien. En zo is het een beslissing geworden die ikzelf moet nemen. Ik ben niets verplicht. Ik mag alleen. Maar een ieder die mij goed kent weet; ik ga alleen voor het beste! En dus moest ik dit weekend eens goed nadenken. Feiten zijn;
Het kost mij geen geld; het brengt geen risico's. Het heeft geen verkoophoeveelheden verplichtingen. Het is wat dat betreft redelijk vrijblijvend. De verdiensten zitten hem in de daadwerkelijke verkoop van de machientjes en de daarvoor benodigde grondstoffen. Een ruime vergoeding vind ik zelfs. Via Frankys-food kan ik het gaan promoten. Ik ben vrij in de manier om tot resultaten te komen. Mag ook nog eens gaan verkopen waar ik wil. Neem geen voorraad en dus kost het mij ook niks. Enkel tijd! En tijd heb ik. En dus op een paar punten na ben ik er al uit. Worden deze punten opgelost dan kan ik u mededelen dat ik ook nog eens een soort van dealer van ijskoffie en thee machines ben geworden. Hoe een bedrijf kan groeien.

We gaan het later vandaag vernemen.
Ik kom er vroeg in de avond/laat in de middag op terug!


Update 13.10 uur maandagmiddag;

Tja....de kogel is de spreekwoordelijke kerk! Ik heb mijn jawoord eraan gegeven en dus leest u hier nu ook de tekst van een distributeur of verkoper van ijskoffie machines. De vragen welke nog waren overgebleven na het wel heel gezellige en goede gesprek van afgelopen vrijdag waren in een mum van tijd beantwoord en ook naar mijn tevredenheid. Toen ook bleek dat beide heren graag zien dat ik hun help in de verkoop en distributie was ik gauw klaar. Een aanvulling op mijn huidige werk. Het past mij ook als een jas. In principe, zo heb ik hen gezegd, eerst voor een half jaar om te zien hoe het gaat lopen. Daarna beslis ik opnieuw of ik ermee verder ga. Ik ben wel blij dat ik weer iets nieuws ga doen. Zie ook uit naar mijn eerste veroveringen. Want ik doe iets alleen maar als ik er voor de volle 100 procent achter sta. En dat doe ik dan ook.

Wilt u meer weten over mijn nieuwe werk? Op www.hammersdrink.de kunt u meer lezen over het concept. 

Een beetje feest is er dus wel. In ieder geval ligt er weer een nieuwe uitdaging voor mij. Aan mij zal het iig nooit liggen vwb doorzetten. 

Ik ga besluiten. Het was een mooi weekend met ook leuke ervaringen. En bovendien naar nu blijkt met een nieuwe uitdaging erbij!!!

Ik wens u allen een mooie week toe. Ik zal deze week vast wat meer te weten gaan komen over de starttijd van mijn pionierswerk op het gebied van ijskoffie en thee. U leest het op mijn facebookpagina. Daar kunt u van op aan.

Nog 1 mededeling tot besluit. Vriend Frank Peters heeft mij geattendeerd op de goeden doelen actie bij Specsavers. Inmiddels is Stichting Nelly voorgedragen aan Specsavers. Vanaf 14 november mag u als Hengeloër kiezen welk goede doel uit Hengelo van Specsavers geld gaat krijgen. Er zijn inmiddels 4 goede doelen. Dat wil zeggen; wanneer de Stichting is opgenomen. Dat zal morgen of overmorgen zijn. Zover ik weet zijn er nu nog 3 goede doelen. Zodra wij eraan toegevoegd zijn en het bovendien 14 november is vraag ik u namens stichting Nelly, op onze stichting te stemmen. Alvast bedankt!

Tot volgende week!

Frank Boereboom 

Reacties

Populaire posts