2017-01. Happy New year!

Het is 1 januari 2017. Het is nieuwjaarsdag! En daarom eerst dit;

"Ik wens u allemaal een gelukkig, voorspoedig en vooral gezond 2017!"

Het jaar 2016 ligt Godzijdank achter mij en op een paar positieve zaken na, was 2016 dus niet echt mijn jaar. Ik kijk niet graag om en ik ga er dan ook niet op terugkomen. Wat geweest is is geweest. Op naar nieuwe ontwikkelingen. Op naar de nieuwe bladzijdes van mijn levensboek. The story continues!
Met als bijzondere nieuwe ontwikkeling, het bereiden en verkopen van Crêpes, mijn jongste uitbreiding!
De vergunning is rond. En deze staat, naar nu is gebleken, voor onbepaalde tijd op mijn naam. Dit betekent dat ik zolang de gemeente geen aanleiding vindt mij het venten met ijs én met Crêpes te doen beletten, ik daarmee mag doorgaan als lang als ik wens. Zolang ik mij maar aan de door hen opgelegde regels houd. En dat is slechts: vóór zonsondergang stoppen! En niet in de buurt van ijssalons, snackbars en andere ijsverkopende punten mijn waar aanbieden. En alles ook zo veilig mogelijk doen. Dan is alles ok.
Ik ben een tevreden mens derhalve. Mijn idee om met Crêpes te starten lag al enige tijd op de plank. Steeds was het mij onduidelijk of ik er wat mee kon. Of het wel van die plank moest worden gehaald.
Uiteindelijk heb ik het van die plank gelift en mijzelf opgelegd er iets mee te gaan doen. Wist ik veel? Het idee werd na publicatie op facebook door u volgers zo ontzettend omarmt dat ik er bijna stil van werd. Kennelijk heeft u behoefte aan zulke lekkernij. U mag van mij verwachten dat ik ook hier kwaliteit leveren zal. Alsook bij het ijs en de ontbijtjes.
Maar hoe gaat dit straks in de praktijk!
Welnu; ijsverkoop blijft mijn hoofddoel. De levensader. Daarvoor wijkt in principe niets. Maar dit geldt dan ook slechts de periode maart tot oktober. Daarna gaan we zo wie zo met Crêpes verder. Weer tot het nieuwe ijsseizoen. Kunt u dan in de zomer geen crêpes verkrijgen? Jawel! Maar dit alles gaat wel op afspraak. Ook is het natuurlijk mogelijk om een combi ijs-crêpes te regelen. Kan ook allemaal.
Maar niet wanneer ik aan het venten ben. Dus op route ben. Dan kan ik geen veiligheid waarborgen. En begin ik er ook niet aan. De vergunning is mij heilig!

Komende weken krijg ik het druk en heb ik geen tijd iets om ook maar iets uit te zoeken tbv Crêpes! Volgende week ben ik in Amsterdam. Morgen heb ik mijn eerste grote klus van het jaar. Dan breng ik een complete ontbijttafel bij Postma Financiëel Advies te Oldenzaal. Woensdag ben ik ter voorbereiding van Amsterdam in Bunschoten. En leer ik weer wat extra's over de ijsmachines waarmee ik op de beurs sta. Bovendien ga ik weer bekenden uit de ijswereld ontmoeten. Zie er erg naar uit. Tussendoor is het ook nog druk. De jongens zijn vrij. En dus willen die ook nog wat tijd. Bovendien is vandaag mijn dochter jarig en overmorgen (3 januari) mijn zoon. Kortom drukte genoeg.

Omdat het nu allemaal wat druk is houd ik het deze keer kort.
Volgende week kom ik graag wat uitvoeriger terug op datgene wat mij bezighoud.

Ik hoop op een geweldig jaar. Op ijsgebied, ook vwb de ontbijtjes en natuurlijk ook voor de Crêpes.
Overigens bestaan er plannen om een kinderboek te gaan schrijven. Ik ben er zelfs al mee begonnen. Of dit echt tot een boek gaat komen zullen we moeten afwachten. Het kinderboek gaat over, hoe kan het ook anders, het verkopen van ijs!

Ik wens allen een prachtige week toe.

Groetjes,

Frank Boereboom
Frankys-Food  Frankys Ontbijtservice
Hengelo

Reacties

Populaire posts