2017-27. De opdrachten!

Ze zijn soms vlak na elkaar, soms ook met grotere tussenpauzes. Maar meestentijds probeer ik de afspraken zo goed mogelijk in te plannen zodat ik nooit in tijdnood kom. Soms gebeurt dat ondanks mijn goede planning alsnog, zoals vorige week zaterdag, maar dan kan ik er niets aan doen. Slechts hopen de schade zoveel mogelijk te beperken. Het is druk en het zal de komende dagen/weken alleen maar drukker worden. Ik houd er al weken rekening mee.

Gisteren had ik 3 afspraken. En niet naast de deur ook, althans, twee van de 3 afspraken. Deze twee afspraken waren in het altijd zo mooie Delden. En het was gemakkelijker geweest wanneer ik deze twee achter elkaar had kunnen doen, maar helaas voor mij was de eerste opdracht al om 16.00 uur terwijl de 2e afspraak op de rol stond voor 20.15 uur. En dus kon ik er zo nog een afspraak tussen drukken. Deze afspraak was vlak bij huis, de basis. En dus zou de Snor deze dag getest worden. Serieus getest worden. De eerste opdracht kon de Snor zich opmaken voor 2x 4.5 km. Om daarna opnieuw naar Delden te rijden, dit keer echter 12 km op en neer. En zo reed de Snor deze dag ruim 20 km zonder enig probleem. Er was bij thuiskomst nog voldoende power over om dit nog eens te doen. Ik ben er 100 procent zeker van dat ie dat aankan. Zonder problemen! Mooi dus; De Snor deed het gisteren uitmuntend.
Gisteravond bij binnenkomst te Delden keken de kinderen vreselijk op van de verschijning van de Snor. Renden ze naar huis en kwamen ze later al dan niet met ouder(s) ijs kopen. Dit terwijl ik daar enkel en alleen stilstond om de Snor voor te bereiden op het feest waarnaar ik onderweg was. Ik had niet eens wisselgeld bij mij. Ik werd ook hartelijk welkom geheten en er werd ook gevraagd om eens wat vaker te verschijnen. Sommigen kenden de ijscoman uit Hengelo wel.

De opdrachten van gisteren hadden mij vooraf vreselijk beziggehouden. Ik zeg u eerlijk; zelfs wat onzeker gemaakt. Dat komt omdat de Snor dit seizoen nou niet een betrouwbare en stabiele start had gemaakt. Maar gelukkig bleef hij mij bijstaan tot al het werk klaar was. Opgelucht koos ik een uur of twee na thuiskomst voor mijn bed alwaar ik tevreden in slaap viel.

De afgelopen week kenmerkte zich ook door het slechte weer. Te veel regen en te weinig mogelijkheden om op de routes te rijden. Het maakt dat ik soms nee moet zeggen terwijl het ventershart zo graag ja zegt. Het is continu een strijd. Ga ik of ga ik niet? Het blijft lastig. En.... het is ook moeilijk uit te leggen aan de klanten in de verschillende wijken.
Ook opdrachten kunnen, of zijn reden, dat ik soms niet in wijken aktief kan zijn.
Men moet niet vergeten dat ik met opdrachten zekerheden afkopen kan. Mij, andersgezegd, ervan kan verzekeren dat er een bepaalde verdienste gaat binnenkomen. Opdrachten gaan dan ook altijd vóór de routes in de wijk. Ik kan alleen maar hopen dat u dat begrijpen kunt. Tenslotte moet ik er wel van leven.

FAIM! ijs is weer geproduceerd. Andere nieuwe projecten als "Chardonnay ijs" en "Ovaaltjes ijs" lopen nog. Met Chardonnay ijs ben ik nog bezig het iets te verbeteren. In ieder geval wel minder zoet.

De komende week staat volledig in het teken van de KiNDERDAG editie 2017.
Brainstormen, praten en nog eens praten.
Er moet nog veel gedaan worden maar ik denk dat ik aan het einde van de komende week wel weet wat we gaan doen.
Overigens zou deze editie wel eens de laatste editie op mijn eigen tuindorp kunnen zijn. Ik kom helaas tot de conclusie dat men op andere wijken  meer met open armen op de ijscoman en zijn KiNDERDAG evenement zitten te wachten als hier op mijn eigen wijk. Ook andere ingediende ideëen komen kennelijk niet over.
Ik ga er verder niet over uitwijden maar ik had het mij allemaal wel anders  voorgesteld. Tis niet anders! Goed! Genoeg erover.

Terug naar Frankys Food. Binnenkort kom ik weer in de Tubantia. Opnieuw een redactioneel stukje over uw ijscoman. Ergens vanaf half juli wordt er elke week een artikel in de krant geplaatst over een ondernemer die het juist van de zomer moet hebben. Nog onbekend is wanneer precies dat artikel geplaatst gaat worden maar zeker is dat dat op een woensdag zal zijn.

Komende week zijn we opnieuw druk met afspraken.

Vooral 8 juli wordt wat dat betreft een zware maar o zo leuke dag!!!
Even ter verduidelijking het schema van deze week;

Maandag: onbekend; afhankelijk vh weer.
Dinsdagmiddag; diverse afspraken Kinderdag
Dinsdagavond Bloemenbuurt? Afhankelijk vh weer
Woensdag; bij goed weer, volledige route
Donderdagmiddag  het Borsthuis en wellicht de Noork.
Donderdag avond vroeg de Noork en feest
Vrijdag; bij goed weer, volledige route
Zaterdag. Geheel bezet!

Ik ga besluiten.
Vannochtend zijn er 6 ontbijtjes uitgeleverd en straks heb ik weer een feest met de ijskar.
Dan zit deze wat vreemde week erop.

En beginnen we gewoon weer van voor af aan.

Ik wens u allen een fijne week toe!
Tot ziens, waar of wanneer dan ook!

Frank
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts