2017-29. De tweede drukke week!

Zwaar? Ja. Het was wederom een zware week. Je bent continu bezig. Deze week was het de week van de naderende KiNDERDAG editie 2017. Een zenuwslopend traject. En ja... ik wil alles zoveel mogelijk alleen doen, eigenwijs als ik ben. Tussen al die bezigheden door vergeet ik mijzelf wel eens en besef ik later dat dat soms wel heel erg ver gaat. En dan staan daar mijn vrouw en kinderen weer voor mij klaar. Naast al deze bezigheden blijft ook de mailbox maar vollopen met verzoeken. Hoe graag ik ook iedereen wil helpen, soms lukt het gewoonweg vanwege andere afspraken niet. Dan moet ik mensen teleurstellen. Dat vindt ik altijd het vervelendste van mijn werk. Teleurstellen. Maar goed! Ik ben ook maar in mijn ééntje en ben daardoor niet altijd beschikbaar.
Deze week stond vooral de woensdag, donderdag en zaterdag te boek als (zeer) drukke dagen. Met name donderdag kwam dat vooral door een onjuiste interpretatie van de beschikbare tijd in combinatie met de reistijd welke ik nodig had.
Op een school te Hengelo 220 kinderen een ijsje scheppen is nog niet zo'n werk. Ik schep er minimaal 10 in een minuut.
Kortom, klaar binnen een half uur. Zelfs met 15 minuten uitloop kon ik makkelijk op tijd zijn voor de volgende afspraak.
Echter; de school in kwestie had een ander plan. En zo kon het gebeuren dat ik niet met een half uurtje klaar was maar met een goede 2 uur!!!
Nadien op topsnelheid (11 km/u) naar huis gereden. De fietskar gevuld met de eutectische platen (nodig om een vrieskist koud te houden) uit de Snor en zeer gehaast afgereisd naar TMZ het Hof om aldaar op een paar afdelingen de ouderen te voorzien van ijs. Helaas wel een ruim half uur te laat. Maar gelukkig werd dat niet al te erg gevonden.
Het optreden aldaar werd erg gewaardeerd.
Eénmaal thuis viel er veel druk van mij af. De logistiek zware klus zat er met het opnieuw terugzetten van de eutectische platen in de Snor, op. Woensdag daarentegen, was ik eerst op een school actief en schepte ik voor een klas van een jarige ijs. Een kleine opdracht. Maar zou ik dat niet doen dan zou ik mijzelf en mijn doel verloochenen. Ik wil graag voor iedereen benaderbaar blijven. Zo ook op woensdagavond, toen ik twee jonge mannen in galakleding moest afzetten op de rode loper van hun school te Enschede. Ten overstaan van ouders en leerkrachten, reed ik de Snor met beide heren aan boord, behoedzaam en tussen de grote bolides in, naar de rode loper. Aldaar heb ik in opdracht van de twee ouderparen ijs geschept voor alle in gala gestoken leerlingen. Daarna aanvaardde ik de terugreis weer en was ik ruim een uur later weer terug op de basis. De Snor had zich wederom goed gehouden.
Inmiddels heb ik van 1 der ouders begrepen dat de Snor qua originaliteit op de tweede plaats is geeindigd (Kunnen ze ook niks aan doen haha).
Zaterdag kenmerkte zich juist door de verschillende opdrachten. Eerst werden er 4 ontbijtmanden klaargemaakt en weggebracht. Al om half 7 stond ik naast mijn bed. Rond 8.15 uur waren alle ontbijtjes uitgeleverd. Zelf vond ik dat een knap staaltje werk. Daarna nam ik even wat tijd voor mijzelf. Dat kon ook want de ijskar zou pas rond half 3 in de middag worden ingezet. Toen het half 3 in de middag was vertrok ik om 4 ijsafspraken af te werken. Bij terugkomst thuis was het ruim 20.30 uur.
En was er weer een zware week tot een goed einde gekomen.

Met de komende week nog te gaan gaat de drukte er zo langzamerhand wel van af. Die drukte komt pas na de vakantieperiode weer terug. En dus ga ik weer heerlijk op de wijken toeren.

Afgelopen week was er weer een stukje redactioneel over mijn werk in de Tubantia. Hetzelfde stukje stond overigens ook in het AD. Zo kreeg ik van familieleden uit het land te horen dat ze het stukje hadden gelezen. En het een leuk artikel hadden gevonden. Op dezelfde dag verscheen er bovendien ook een stukje redactioneel betreffende de KiNDERDAG op de online krant indebuurt.nl. En zo was het bedrijfje weer eens op de radar. Wat dat betreft gaat het allemaal uitstekend.

Nieuwe bedrijfskleding is aangeschaft. De witte polo's maken plaats voor rode. Het logo Franky's ijs wordt vervangen door Frankys Food. Dit geldt ook voor de nieuw aangeschafte koksbuis. Meer algemeen dus. Omdat het overal inzetbaar moet zijn.

KiNDERDAG 2017
Er zijn op dit moment 91 kinderen aangemeld. Ongelooflijk! En er komen er nog meer bij omdat Frankys Food een samenwerkingsverband is aangegaan met een organisatie welke zich bezighoudt met gastouderschap. En vanuit die hoek komen er ook nog kinderen bij. Fijn is het om een goede partner te hebben die net zo enthousiast is als ik. Kay, van de Plusmarkt aan het Agathaplein, wil graag helpen om deze dag een onvergetelijke dag voor de kinderen te maken. En eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij puik werk levert.

Goed. Nog 1 week te gaan. En dan beginnen de vakanties. En keert een tijdelijke rust aan. Zelf ga ik er ook nog eventjes tussenuit. Van 12 tot 20 augustus zit ik met 2 van mijn jongens en vrouw in Tsjechië. Eventjes bijkomen.

Ik ga besluiten.
Ik wens iedereen een mooie week toe.
Tot waar en wanneer dan ook.

Groetjes Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts