2018-12. De eerste echte rit!

Zo! De eerste niet officiële rit zit er alweer op. Het is zaterdagavond en vanmiddag reed ik op verzoek van veel volgers, die daarover konden stemmen via mijn facebookpagina Frankys Food, over de wijken De Noork, Klein en Groot Driene. En niet geheel onverdienstelijk kan ik u mededelen. Het ene na het andere ijsje vond zijn weg naar de ijsbehoeftigen. Het mooie weer hielp daar natuurlijk ook erg aan mee. Er waren zoals altijd op een route mindere delen, maar gelukkig overheersten de betere. En wat voelde uw ijscoman zich weer in zijn element. Alles werd uit de kast gehaald om het een ieder naar de zin te maken. Nog voordat hij afreed was die al druk geweest. Alles moest kloppen! Niets aan het toeval overlatende reed ik niet veel later mijn geïmproviseerde route over bovengenoemde wijken. Het weerzien met zoveel klanten en klantjes was erg leuk. Het gaf mij als vanouds veel energie om er lekker tegenaan te blijven gaan.
Tot aan Groot Driene reed ik de route gelijk aan die van vorig jaar. Op Groot Driene gooide ik echter de hele boel om. Vooral om tijd te winnen. Het lukte evenwel maar gedeeltelijk. Het was daarom dan ook logisch dat ik eerder op de dag via mijn fb pagina Frankys Food al had medegedeeld dat ik niet overal in de wijk zou komen. Puur door tijdgebrek in combinatie met de nog vroeg invallende duisternis. Omdat ik niet overal ben geweest viel de omzet mij zeer mee. Dit had ik nooit verwacht! En mensen, wat heb ik het nu nodig. Die hele gang naar de Supermarkt is bijzonder en leuk, maar kost ook zoveel geld. Dus met die omzet ben ik maar wat blij. En heb ik nu gelukkig weer wat centen om wat komende rekeningen te betalen. De zaterdagrit mag dan gereden zijn, morgen hebben we alweer een nieuwe ronde. Dus komen er nog wat centen bij. De officiële seizoensopeningsrit zelfs! Het stemt uw ijscoman vrolijk. Ja... Het seizoen is weer begonnen! Ik ben echter wel benieuwd of het weer morgen ook zo goed zal zijn als vandaag.

De Supermarkt.
Ik had het er zojuist al even over.
Van de week hebben wij de labels binnengekregen. De labels welke op de reeds ontvangen bekers moesten worden geplakt. 400 stuks! Het stikkeren van de bekers was nu niet bepaald een makkelijke klus. Mijn vrouw was de snelste en ook de beste. Mijn zoon deed het ook al goed. En ik, ik plakte ook wel wat raak. Maar vaker dan dat helaas ook mis. En dan ging er weer een dure beker de prullenbak in. Daar baalde ik uiteraard behoorlijk van maar ik heb daar simpelweg het geduld ook niet voor. Ondanks de dure missers kreeg ook ik op een gegeven moment de smaak te pakken en stikkerde de ene beker na de andere met het etiket van Radler ijs. Het mooie van alles was dat alle overgebleven bekers nog dezelfde dag waren voorzien van een label. Klaar dus om afgevuld te worden.
Keurig op schema. Een dag later leverde ik 360 bekers af aan de ijsboerderij.
Zover ik weet zijn de bekers eind volgende week klaar om aan de supermarkt te worden afgeleverd en dan..... dan is de gang naar de Supermarkt een feit! Een nieuwe mijlpaal!!!. En ondertussen hebben zich inmiddels nog meer ondernemers gemeld met de interesse om de twee smaken ijs te verkopen. Hoe bijzonder. Ik blijf het allemaal raar vinden. Ik neem u even mee;

Het is januari vorig jaar.
Ik ben op een beurs. Daar ben ik voor 4 dagen ingehuurd als demonstrateur van een ijsmachine leverancier. En met hun ijsmachines mag ik als demonstrateur ijsjes en milkshakes maken. Ik gebruik naast hun machines ook softijs en wat toevoegingen van weer een ander bedrijf waarvoor ik eigenlijk ook demonstraties weggeef. Eén van deze toevoegingen zou later, veel later, als grondstof de basis vormen van wat mij nu allemaal overkomt; de grondstof "Daim". Het is deze grondstof waarmee ik tijdens mijn demonstraties de blits maak. Iedereen vind mijn met Daim gemaakte shakes mooi maar vooral heerlijk. En ik wist toen.... "Het is iets bijzonders. Daar moet ik wat mee doen". Een dag later wist ik het: "Daim ijs!". Na de beurs nam ik wat gekregen Daim mee naar huis en experimenteerde er dagen later wat op los. Een paar producties later had ik het ijs waarnaar ik zo op zoek was geweest. Ik vond het perfect! Ik gaf het ijs haar naam en noemde het FAIM! FAIM! was een keuze uit een aantal aanbevelingen van mijn facebookpagina volgers. FAIM! liep meteen zo goed dat het mijn best lopende smaak ijs werd. En omdat het zo goed liep bedacht ik mij om het aan te gaan bieden bij een Supermarkt. En éénmaal in contact met de Super werd al snel duidelijk dat men er wel oren naar had. En dus werden de koppen bij elkaar gestoken en werd mijn plan meer en meer werkelijkheid. We staan voor de lancering. Het kan nu snel gaan. Ondertussen was ik ook al druk met de proefproductie van Radler. En met hulp van de mensen van ijsboerderij t Dommerholt was daar ineens een tweede smaak; Radler. En ook deze smaak gaat de Super in.  Ongelooflijk toch?  Wat een verhaal. En wat een wending.

Wat mij betreft komen er dit jaar nog twee smaken ijs bij. Likeur 43 en Tikkels ijs. Likeur 43 is al klaar. De andere, Tikkels (En dus voor kinderen) ben ik nu aan het ontwikkelen. Vorige week was er ook al  stroopwafel ijs. Ook een proefdraai. Hij was erg lekker. Maar deze zijn overal verkrijgbaar en bovendien heerlijk van smaak. Deze ga ik dan ook niet verder door ontwikkelen. Ik wil slechts specialiteiten in het ijs. Zo weet ik dat ik aan chocolade niets hoef te veranderen. Die is perfect. Die laat ik lekker zo blijven. Bovendien maakt iedereen chocolade. Geen speciaal ijsje dus.
Ik blijf ook nog met een schuin oog kijken naar Chardonnay ijs. Ik ben ervan overtuigd dat dat een bijzonder ijsje kan worden maar ik zal er te weinig tijd voor hebben de komende maanden. En bovendien moet ik nu eerst deze laatste 2 smaken afmaken en naar de Supermarkt weten te loodsen. Dan zien we daarna wel weer verder.

U leest het. Er is genoeg te doen. En ik moet nog beginnen aan het seizoen. Dat wordt wat. Maar ik hou van chaos. Van drukte en van geregel. Daar word ik lekker scherp van. Dan ontgaat mij niets.
Ik sta voor een bijzonder spannend seizoen. Dat ben ik mij terdege bewust. Ook al omdat er nog meer verantwoordelijkheden zullen zijn.
Ben heel benieuwd naar hoe dat allemaal op zijn plaats gaat vallen.

Ik heb dr zin an. Dat is zeker en vast zoals onze zuiderburen altijd uitkramen.
Ik wens u een mooie week toe. Het weer lijkt weer slechter te gaan worden. Pasen komt eraan.
Op paaszondag mag ik niet rijden. Dit staat in de vergunning. Tweede paasdag wel.
We gaan zien of dat qua weer mogelijk is.

Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts