2019-03. De eerste voorbereidingen!

De Snor stuurde licht. Het was donker en het regende. De straat leek door de regen als een spiegel waar ik de diverse  passerende lantaarnpalen op terugzag. Langzaam schoten de, op de met straatklinkers gevulde straat, reflecterende lichten langs de Snor aan mij voorbij. Het regende niet hard, maar de wind blies toch wat druppels de cabine in. Binnen in de cabine was het fris. De kerst was voorbij, maar er lagen nog wel wat kerstattributen in de Snor. Terwijl ik de Snor naar de dichtbij gelegen Tuindorpvijver reed, bedacht ik mij hoe ik de Snor bij het feestgebouwtje bij het tuindorp zwembad moest krijgen, immers, het pad vanaf de weg ernaar toe zou donker en smal zijn. En notabene aan twee kanten afgesloten door zeer lage maar o zo sterke hekjes. Ze konden met gemak de Snor ernstig doen beschadigen, wanneer ik niet voorzichtig zou zijn. Ik bedacht mij het vooral rustig aan te doen. Tenslotte lag ik nog ruim voor op de afgesproken tijd. Aangekomen bij het zwembad doemde een nieuw probleem op; De oprit! Deze was misschien maar een kleine meter breed. De Snor meet ruim 1 meter 50. Ik wist dat het niet onmogelijk hoefde te zijn maar toch kneep ik m wel. De oprit was namelijk ook nog eens diep in de weg gelegen, waardoor het zomaar kon gebeuren dat ik met de voorkant van de cabine diezelfde oprit zou raken. En dus beschadigen. Ik reed daarom met het enkele voorwiel heel rustig de oprit op en trok even later, toen bleek dat het goed ging,  zeer rustig de twee achterwielen de stoeprand op. Dat ging uiteindelijk toch vrij gemakkelijk. Maar toen kwam probleem nummer twee: nu moest ik mij zorgen maken om de hekjes aan weerszijden en de knik aan het einde van het paadje. Ik had aan beide zijden nog een centimer of 10 over dus moest ik het rustig aan doen. Behoedzaam reed ik de Snor richting de knik. Draaide met een paar centimeters aan ruimte de knik door en parkeerde de Snor, na een zeer grote draai, vlakbij de ingang van de feestruimte. De operatie was inmiddels half geslaagd want ik moest er ook nog weer uit zien te komen, maar dat was voor latere zorg. Ik schepte voor alle feestgangers een ijsje met slagroom en was na een goed half uur klaar. Zei gedag en ruimde alles op. Keek goed naar de situatie en draaide de contactsleutel om. Daar gingen we dan! Achteruitrijdend, zonder veel overzicht op het te donkere pad met eerst een zware draai, dan een knik en dan recht naar beneden om uiteindelijk de te smalle oprit af te rijden. Ik beken eerlijk, het ging niet in één keer. Na drie keer te zijn uitgestapt om te zien waar ik nu precies stond ten opzichte van de hekjes die ik nooit kon zien vanuit de cabine, zat ik dan op het rechte stuk naar de weg toe. En zou ik alleen nog wat moeite kunnen krijgen bij de oprit. Maar alles ging goed. En de Snor bereikte zonder beschadigingen de weg. De eerste opdracht van het seizoen zat er op!
Het is fijn wanneer je weet dat alles goed gaat. De klanten zeer tevreden zijn en je er weer heel veel zin in hebt en dus met ontzettend veel plezier je beroep uitoefent. Het lichaam schreeuwt om werk. De portemonnee ook trouwens! We solliciteren ons rot. Maar hoeveel ik ook solliciteer, niemand zit kennelijk te wachten op een ouwe kerel. Een oudje maar nog lang niet versleten. En dat zal ik dit jaar met in ieder geval Frankys Food wel laten zien. Frankys ijs Plus Kinderdag bijvoorbeeld: we gaan alles uit de kast halen. Een prachtig tweedaags evenement op ons mooie tuindorp.
Het lichaam heeft zich weer 100 procent hersteld. Voel me weer uitstekend! En ben zeer druk met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Ook bezig aan een onderzoek van ander soort Frankys Food.  Maar daarover kan ik pas wat zeggen wanneer ik ook wat vooruitgang heb geboekt. Want wanneer er geen werk meer is dan moeten we 100 procent voor Frankys Food gaan. Ik hoor u denken: Alweer??? Tja, alweer! Werken wil ik uiteraard wel, maar dan moet men mij ook de kans geven. En helaas is het nog niet gelukt na al die sollicitaties.  En ik heb er al meer dan 50 verstuurd he? Dus doe ik mijn uiterste best! Het uwv is helaas (nog) geen goede partner gebleken in deze: eerstens moet ik maarliefst 4 weken wachten op een uitkering en ten tweede lijken ze mij niet veel te willen helpen. Wanneer ik hen namelijk vrijdags mail met de vraag of ik een gesprek kan krijgen op kantoor om zodoende weer zo snel mogelijk onder de pannen te komen, wordt ik weliswaar direct teruggemaild met de mededeling dat ik maandag een telefoontje zal krijgen. Maar wanneer ze die maandag bellen zegt die medewerkster dat weer iemand anders mij zal bellen om een afspraak op kantoor te maken. Dan denk ik; sjonge... jonge....jonge! Lekker bezig weer! Zucht!
Kom op zeg, dat kan echt veel beter hoor! Ik zou er bijna zelf zitting gaan nemen....
Komende week ga ik naar 5 scholen in Hengelo. Mag ik ruim 5 uur "lesgeven". Haha lesgeven... mooi toch. Dit herhalen we in de week erna! Dan 4 groepen. Met kinderen bezig gaan. Ze uitleggen over mijn vak. Over het ijs, de crêpes en de ontbijtjes. De ene groep anders dan de andere door de leeftijdsverschillen. Groep 8 is tenslotte heel anders dan groep 1. Ben zo benieuwd hoe dat gaat worden. Morgen beginnen we met de Esreinschool, groep 1. Vrijdag staan we voor een dubbele groep 8! Leuk! Heb er heel veel zin in. Zodirect ga ik al ijsjes scheppen voor maandag en dinsdag. Die bakjes ijs deel ik dan uit. Traktatie!!! Alles in het kader van mijn 5 jarig bestaan. Wanneer deze eerstekomende twee weken gepasseerd zijn volgt de laatste school; de school voor de inburgeraars. Lijkt me ook geweldig om te doen. Mooi om ook die mensen te mogen vertellen wat dit werk inhoudt.
Komende week ga ik ook in opdracht van Welbions crêpes bakken. Misschien dat ik dat alleen ga doen, misschien dat ik iemand meeneem. Daarover ben ik nog niet uit. Het is geen kleine opdracht, maar het gaat me vast lukken.
Ik heb weer even mogen ruiken aan mijn werk. En het was weer heerlijk. Ik ben er kennelijk alweer klaar voor. Maar ik weet ook dat de winter nog maar net begonnen is en dat ik voorlopig nog niet op lenteweer hoef te rekenen. Maar..... ik ben er klaar voor. Alles werkt naar behoren! Zoveel is mij wel duidelijk!
Tot volgende week!
Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts