2019-04. De toekomst!

Het was bijzonder, zoals deze dag altijd bijzonder zal blijven. De tweede keer sinds zijn overlijden dat hij er niet meer is op zijn verjaardag (17 jan.). Ik mis mijn vader nog altijd. Het lijkt juist op zo'n dag als zijn verjaardag vreselijk op te spelen. Kan er niks aan doen. Hij was zo belangrijk voor mij, mijn broer en zussen. Ik denk op dagen waarop iets belangrijks als bijvoorbeeld zijn verjaardag passeert, altijd aan dat ene moment vlak voor zijn overlijden. Het was augustus 2017. Op een doordeweekse dag was ik bij hem op visite. Het was prachtig weer en binnen was het wat warm. Hij was al zwakker geworden en kon dan ook niet zo heel veel meer. En toch vroeg ik hem of die niet even lekker op een terrasje wilde zitten met een drankje en wat bitterballen. En als hij dat wilde of hij dan misschien naar Loosdrecht wilde. Daar kwam hij vroeger nog wel eens. Ik was verbaasd dat hij mijn uitnodiging aannam. Zo vaak als ik bij hem was gingen we bijna nooit ergens wat drinken. Waren we altijd druk met verschillende werkzaamheden. Maar nu leek hij zelfs blij er even uit te kunnen. En zo geschiedde. Rond een uurtje of twee reden wij op de smalle weg Loosdrecht binnen. Parkeerde de auto en liepen moeizaam (ik moest hem ondersteunen) naar het terras aan de overkant. Toen hij éénmaal op een stoel zat begon hij te genieten. Keek de hele tijd richting de straat en genoot van zijn drankje en de bitterballen. We spraken over de dingen in het leven en dronken nog wat. Mijn telefoon ging over. Het was mijn zusje. Ze wist via een berichtje van mij dat wij ergens in Loosdrecht op een terrasje zaten en omdat ze dichtbij was wilde ze met haar vriend ook even aanschuiven. Niet veel later arriveerden zij. Het werd uiteindelijk een heel gezellige middag. Moe maar voldaan bracht ik hem uren erna naar huis. Toen ik hem naar bed bracht was hij enorm dankbaar. Hij zei: "dank je Frank, dank je voor deze mooie middag. Ik heb het erg naar mijn zin gehad". Ik was ook erg blij dat ik dat nog met hem had kunnen doen.  Mijn zusje had evenzo van het moment genoten. Het was een bijzonder en tegelijk laatste uitje met mijn vader. Een maand later was hij er niet meer. Ik koester deze herinnering dan ook. Ik denk er juist op zijn verjaardag aan terug. En constateer dat hij niet weg is. Slechts niet in levende lijve naast mij staat. 

Zoals deze verjaardag nu niet meer is als die was en daarom wat rustig voorbij ging, zijn juist alle andere dagen deze week in drukte en snel voorbijgegaan. Zo werd er een start gemaakt aan de "scholenaktie". Een leuke aktie moet ik bekennen. Het idee ontstond in december vorig jaar. Om mijn jubileum "5 jaar ijscoman" in te luiden was het wellicht een leuk idee om op scholen aan kinderen over mijn vak te vertellen. Een groot aantal lezers (meer dan 15.000) vond deze aktie een geweldig initiatief. En veel leraren en leraressen gaven hun groep dan ook op om door de ijscoman te worden bezocht. De belangstelling was zo verschrikkelijk groot, dat ik al snel het aantal te bezoeken groepen ophoogde van 5 naar 10. Inmiddels heb ik de eerste 5 groepen bezocht. En wat heb ik genoten! Genoten van de kleinsten onder ons. En ook van de kinderen van groep 8. Onder de kinderen was er grote belangstelling voor de ijscoman en zijn werk. Er werden leuke en goede vragen gesteld. Het was ook erg leuk te mogen vernemen dat ik als ijscoman onder de jeugd bekend ben. Ik werd meer dan eens geknuffeld en ook verrast met prachtige tekeningen. Ik zie erg uit naar volgende week. Dan gaan we opnieuw groepen bezoeken. Kijken of de middengroepen een weer heel ander beeld gaan geven. Omdat donderdag afvalt om privé redenen,  zal ik er komende week 1 groep minder bezoeken. De laatste school (groep) zie ik in de laatste week van januari. Dan heb ik ze alle 10 bezocht!

Werk is er nog steeds niet, echter, er speelt nu wel duidelijk iets op de achtergrond. Mij is gevraagd na te denken of ik het aangeboden werk kan en wil combineren met mijn werk uit mijn bedrijfje. Omdat het hier dan over mogelijk behoorlijke uitbreiding van werkzaamheden van Frankys-Food betreft wil ik er dan ook even serieus over nadenken. Maar het heeft natuurlijk wel mijn voorkeur. Zeker omdat ikzelf bepaal wat ik ga doen. En dat stemt mij dan ook vrolijk omdat ik dan kan gaan doen wat ik al jaren doen wil. Ik wil slechts nog even nadenken over de haalbaarheid en dan met name hoe ik deze werkzaamheden dan ook moet combineren met vooral de ijstak. Afgesproken is dat ik er ongeveer twee weken voor ga nemen om het één en ander uit te zoeken. Het gaan in ieder geval twee spannende weken worden. Meer tijd geef ik mijzelf trouwens ook niet meer want met die twee weken staan we alweer voor de tweede week van Februari en komen we steeds dichterbij het ijsseizoen van 2019. Maar of ik dit aanbod nu wel of geen kans geef, toch denk ik op dit moment dat ik er 70 procent zeker van ben dat ik fulltime met Frankys Food verder zal gaan. Inmiddels komen er namelijk alweer veel aanvragen binnen. En veel van deze aanvragen zijn inmiddels ook al omgezet in definitieve opdrachten. Waar ik ook zeer nadrukkelijk mee bezig ben is de aanschaf van een echte foodtruck. Ik wil, wanneer ik voor mijzelf kies, ook de beschikking hebben over iets waarmee ik naar evenementen kan afreizen. De ideeën daarover zijn al vergevorderd. Hoewel een baan na sollicitatie nog reden kan zijn het, hierboven enigszins verwarrend overkomend en beschreven verhaal, anders te gaan doen, blijf ik zowiezo (dan slechts in mindere mate) doorgaan met Frankys Food en zal wat mij betreft een foodtruck nog steeds hoog op mijn lijstje blijven staan. Er staan op dit moment nog aardig wat sollicitaties uit en dus moet ik nu nog rustig blijven. Wanneer er na februari nog geen baan is ga ik duidelijk en helemaal voor Frankys Food, met of zonder het gekregen aanbod, immers, dan staat het seizoen op starten en moet ik wel. Eén en ander wordt dan ook nog vervolgd!

KiNDERDAG 2019 is helemaal ingevuld voor wat betreft de ideeën.  De plannen zijn voorgelegd aan de hoofdsponsor en ook met instemming begroet. Zeer binnenkort gaan we groepen van mensen maken die delen van de organisatie op zich gaan nemen. De leiders van die verschillende groepen zal ik samen met Kay Scheggetman van de Plusmarkt (hoofdsponsor dag 1) steeds vragen naar de vorderingen van die groepen. Zodat het feest goed georganiseerd zal verlopen. En we terug kunnen kijken op een prachtig evenement. En geloof mij wanneer ik zeg dat we goede ideeën hebben.

Vandaag is het zaterdag en is de koude  ingetreden. Kennelijk gaan we dan nu de winter in. De Snor is nu voor enige tijd geparkeerd. We gaan er voorlopig niet meer mee weg. Wachten op het voorjaar.
In de tussentijd ga ik zien wat ik uit het mogelijke aanbod kan halen. Of dát is wat ik wil. En ook verder met mijn project KiNDERDAG.

Tot slot wil ik Welbions nog bedanken voor de leuke opdracht deze week. Op Klein Driene heb ik 3 uur lang crêpes gebakken voor alle aanwezigen. Het was leuk om zoveel ijsklanten te mogen helpen aan een heerlijke crêpe. Welbions is een goede en betrouwbare klant gebleken de laatste jaren. Ik hoop hen dan ook nog jaren van dienst te kunnen en mogen zijn.

Tot volgende week! Dan het vervolg van de scholenaktie en de ontwikkelingen rondom de toekomst van Frankys Food.
Frank
Frankys-Food
Hengelo

Nb. Na vele pogingen is er blijkbaar iets veranderd in Blogger waardoor ik momenteel geen foto's kan plaatsen. Komende week zal ik mij daar over gaan buigen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts