2019-26. Een hittegolf op komst!

Natuurlijk ben ik er niet blij mee, tenslotte kan ik dan niks meer ondernemen. Uitrijden met temperaturen met 30 graden op de teller is al wat lastig, maar wanneer het daar zelfs nog ver overheen gaat wordt het ijsrijden gevaarlijk omdat ik dan niet meer kan instaan voor de kwaliteit van het ijs. Althans, niet wanneer ik rondrijd. En dus staak ik vanaf morgen tijdelijk mijn werk op de routes. Een ware Hittegolf. Tot zeker donderdag! En ergens komt mij dat goed uit want dan kan mijn linkervoet eens wat rust krijgen. Deze poot heeft het momenteel erg lastig. De rechter is door de fysio geheel gerepareerd. Geen last meer van. En nu moet de linkervoet nog herstellen. Maar door het gesjouw en het maar blijven gaan krijgt de voet te weinig rust. En nu is er een kans.
Soms kan een nadeel dus voordelig blijken te zijn. In dit geval zeker, want rust is de enige remedie.
Dinsdag ben ik dan wel niet op pad door de wijken, maar daarmee zeg ik niet dat ik niet aktief ben. Zolang de vriezer ingeplugd kan blijven op het stroomnet durf ik het uiteraard wel aan. En daarom nam ik met plezier een klus aan op het Prins Bernard plantsoen. Het ladies only event. De hele avond staan we dan hopelijk veel ijsjes te verkopen voor louter mensen van het andere geslacht. Zal me wel eenzaam voelen haha. Ik ga in ieder geval speciale ijssmaken meenemen. Daarover op facebook later meer. Daarnaast moet de Snor nog wat tijdelijke verlichting krijgen op het verkoopgedeelte. Zodat alles goed te zien blijft. Het event duurt namelijk tot 22.30 uur.

Een ontbijtje hier en een ontbijtje daar. En het event zijn deze week tot donderdag de enige aktiviteiten. Het zou zo maar eens kunnen dat het tot zaterdag zo blijft doorzomeren. Die zaterdag zit opnieuw vol afspraken. Gelukkig kan ik deze helemaal alleen afwerken en kunnen mijn zonen deze keer met dingen beziggaan die hun bezighouden. Gisteren (zaterdag 22 juni) hielpen ze zonder enig probleem hun vader uit de brand. Dat deden ze overigens een paar dagen daarvoor ook al, toen vergezeld door mijn vrouw, die mij wat werk uit handen nam en konden we met recht spreken van een familiebedrijf. Het bedrijfje draait uitstekend! Ik hoor louter goede berichten over mijn ijs. En het gevoel is goed.

De toekomst is nog steeds erg ongewis. Soms durf ik niet te denken aan de periode na het ijs. Wat gaat er gebeuren? En toch zegt ook een deel van mij; "rustig blijven, alles zal goedkomen". Het positivisme druipt nog immer. Werken voor een baas; het kan nog steeds gaan gebeuren. Tenslotte ben ik door het Almachtige UWV verplicht te solliciteren. En kan er zomaar wat gebeuren. Maar ook het bedrijf FF krijgt zijn kans. Ik ben serieus aan het onderzoeken en ontdekken. Tenslotte ben ik nu 5 jaar aan het pionieren geweest en is er een gezonde basis om op voort te borduren. Gezaaid heb ik. Nu wordt het tijd om te oogsten. Ik weet het en ik hoor het; "Denk nu eens aan jezelf".
Maar geloof mij wanneer ik zeg; tuurlijk denk ik meer en meer aan mijzelf en zal ik de lat steeds hoger gaan leggen, MAARR....IK ben wie IK ben en daar verandert helemaal niemand iets aan.
Het gaat zoals ik wil of anders gaat het niet. Punt! Ik vergeet namelijk niet waar ik vandaan ben gekomen; Dat ik hulp heb gehad met het verkrijgen van de Snor. En alle andere zaken om de Snor heen. Het maakt mij wellicht (nog) wat te gemakkelijk denkend in het maken van offertes. Maar ik zie steeds meer professionalisering. Met betrekking tot evenementen is de prijs al omhoog gegaan. Ook voor feesten en partijen vraag ik meer dan de jaren ervoor. Geleidelijk is straks alles op de juiste waarde bepaald. Wat blijft is de prijs op de wijk. Gewoon € 1.10 per bol. Vooralsnog dan! Geen enkele behoefte om het te doen verhogen. Maar uitsluiten kan ik het natuurlijk ook niet.

Het is allemaal voortgekomen uit aanvragen voor een feest of het scheppen van ijsjes op instellingen of scholen. Steeds kreeg ik in die mails te lezen dat het budget niet zo groot was en of ik een mooi prijsje kon maken. Niet 1x maar tientallen keren.
Ik zal er zelf ook wel schuld aan hebben door mijn eerder lage prijzen. Maar wanneer ik netjes uitleg dat mijn huidige prijs nog altijd erg toegankelijk is haken ze ondanks de mooie prijs desondanks af. Let wel; ik reken alleen het ijs af! Niet eens de uren welke ik voor dat bedrijf aktief zou zijn. En door juist dit soort aanvragen ben ik nu harder geworden en worden uren werk vanaf deze maand al meegerekend. Nog niet bij de reeds gemaakte afspraken maar wel bij de nieuwe.
Bovendien moet iedereen ervan uitgaan dat de ijscoman nadat hij het laatste ijsje heeft geschept ook direct weer verder op pad gaat. Tijd kost immers geld. En geloof mij wanneer ik zeg dat ik ook nog toegankelijk zal blijven voor speciale momenten. Dat zal altijd zo blijven. Alleen bepaal ik welke dat zijn.

Dat de veranderde opstelling mij geen windeieren legt, zie ik af aan de weekomzetten die groeiende zijn. En dus begin ik steeds meer te groeien door de zwakke punten te verbeteren.
Dit zie je ook terug op de organisatie van KiNDERDAG. Een succesverhaal tot nog toe. Een supergoede organisatie.  Een 7 a 8 tal mensen die allemaal aan boord zijn van een prachtig schip dat op avontuur is. Ik ben echt heel trots op deze mensen.
KiNDERDAG is financieel bijna rond.
Een prestatie van formaat!

Dan nog even dit tot slot;
Sinds ik over een pinpinaautomaat beschik is het zoeken naar contant geld niet meer noodzakelijk. Ik hoor wel eens dat men mij mist omdat ik niet lang genoeg blijf staan. En klanten zoekende zijn naar klein geld.
Ik zeg dan steevast: roep even en zeg; "kom er zo aan!" Dan wacht ik wat langer, geen probleem. Maar naar geld zoeken hoeft echt niet meer. Men kan zelfs contactloos betalen. Dat dit na een heel jaar van gebruik van het automaat nog steeds niet helemaal bekend is verbaast mij enigszins. Het apparaat staat prominent in beeld op het verkoopgedeelte van de Snor. U kunt dus pinnen. Mij maakt het niet veel uit hoe u betaalt. Maar pinnen is wel prettiger en zeker veiliger. Aan u laat ik dan ook de keus.

Tot volgende week!

Frank Boereboom
Frankys Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts