2019-37. Kinderdag in progress!

Over de 300 kinderen! Dát is het resultaat van de inschrijving van de recordpoging "het Grootste Ontbijt" op de komende KiNDERDAG.
En dat stemt de ijscoman meer dan tevreden. Zeker wanneer de inschrijving nog eventjes doorloopt. Aanstaande dinsdag gaat het slot er op en kan er niemand meer bij. Ook de organisatie kent zijn grenzen in flexibiliteit. Er moet nl. ingekocht worden en KiNDERDAG is nu precies over 1 week. Volgens mij verloopt alles prima. En gaan we voor wat betreft het weer, al houd ik nog steeds een slag om de arm, ook een mooie dag tegemoet. Het zou recht doen aan de mensen die met mij zijn opgetrokken om deze dag voor kinderen voor te bereiden. Niemand uitgezonderd werd en wordt er hard gewerkt aan een dag vol speelplezier zonder dat een kind er ook maar een euro voor moet betalen. Het wordt hopelijk een gezellige dag. Ik, in ieder geval, ben er klaar voor. Als het gehoest en geproest dan ook maar over is. Dat zou mijn feest kompleet maken. De al weken pijnlijke linkerpoot neem ik wel op de koop toe. Pas 17 september kan ik naar het ziekenhuis voor de ingreep. Zover mij is verteld zit ik daarna een dag met de poot omhoog. Dienende als herstel.
Ik zal het wel zien.

KiNDERDAG is dus in progress en daarnaast kwam deze week dan eindelijk mijn half juni bestelde Peugeot bedrijfswagen. Eerder dan verwacht mocht ik de bus vrijdag al ophalen. Daar waar hij eigenlijk pas eind september werd verwacht. Een heerlijke bus om in te zitten en te rijden. De oude Foodbus was toch wel erg oud geworden. Een controlelampje dat spontaan op zijn laatste werkdag begon te branden maakte mij nog wat ongerust. Ik heb het bij inlevering keurig verteld. Maar het deed de verkoper van de nieuwe bus helemaal niets. Waarschijnlijk gaat de bus op transport naar het Oosten van Europa. Ik zeg: veel plezier! Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat de bus een prima en sterke bedrijfswagen was. Alleen te groot. Te groot omdat het gezin door de ouder geworden jongens een gezin is geworden waarbij ieder steeds meer zijn eigen weg gaat. Prima toch? Dat hoort bij het leven. En daarnaast: we hebben nog een privé auto, dus mocht het nodig zijn dat we familiaal weg moeten, dan kan het.
Een nieuwe rode bus! Mooi is de kleur en ook passend bij mijn Frankys Food rood. Zoals de Snor zijn naam kreeg heeft ook deze bus zijn naam gekregen: de Rooie.

Deze week was het fris en regenachtig. Ik ben er dan ook niet veel op uitgetrokken. Regen is gewoon niet fijn wanneer je met ijs rijden moet. Het water loopt de koude ijskar in en wat daarna gebeurt is echt niet leuk. Het consumptie ijs blijft dan weliswaar verstoken van inkomend regenwater, voor de kist zelf is het niet zo goed in ieder geval. De problemen door ijsafzetting zijn groot. En maakt dat alles erg vast komt te zitten. Ook de wafeltjes worden sneller slof. Kortom; niet te doen.
Gisteren was ik bij het wijkfeest van de Nijverheid. Regende er hard. Weinig omzet en steevast (te) koud. Ook toen ik naar Scouting Hudson reed regende het. Vooral toen ik de kleine ijskar op de aanhanger zette. Eénmaal thuis van de dag hard werken, een ontbijtje naar Enschede was het startsein geweest, viel ik vermoeid in de stoel. Notabene de verjaardag van mijn vrouw. En ik was op.
Vandaag vieren we het dan ook maar even lichtjes opnieuw.

Kinderdag gaat dus voortvarend. Na KiNDERDAG gaat het zeer waarschijnlijk nog warm worden. Zo'n 25 graden. Dat zou een mooie afsluiting kunnen garanderen. Hoewel ik nog hoop tot half oktober in het seizoen te zitten, is het natuurlijk maar de vraag of dat ook daadwerkelijk gaat lukken. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen.

Omdat KiNDERDAG veel gaat opslokken aan krachten is hieronder het schema afgedrukt voor de aanstaande week wanneer het weer goed zou zijn voor ritten;

A.s  Ma tot en met vrijdag:
Evt ritten afhankelijk van het weer.
Zaterdag 14 sept. geen rit
Zondag KiNDERDAG
Maandag 16 sept geen rit.
Dinsdag 17 sept ziekenhuis
Woensdag 18 sept rust ivm ingreep
Donderdag 19 sept opdracht
Vrijdag 20 sept rit.

Tot zover het schema!

Tot volgende week. Mijn nieuwste hoofdstuk komt dan pas maandag of dinsdag uit. Dit alles ivm KiNDERDAG.

Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts