2019-46. Facebook!

Wellicht dat het de trouwe lezer is opgevallen, wellicht ook niet. Maar ik ben al een tijdje wat minder actief op Facebook. Eigenlijk denk ik wel klaar te zijn met Facebook. Ik weet het nog niet helemaal zeker, maar kijk eens naar de tegenwoordige berichten. Zie eens om naar de reacties. Of naar de foto's welke er worden gedeeld. De eindeloze discussies over zwarte Piet en andere zaken. Natuurlijk kun je het één en ander nog wel vermijden door gewoon te negeren wat je ziet. Maar er is zoveel meer dat mij tot deze gedachte brengt. Er is ingebroken op mijn FB account en kon FB totaal niet bereiken, terwijl restricties van FB zelf wel heel snel tot mij kwamen. En dan nog de problemen (bescherming) van jouw eigen identiteit op Facebook. Met de inbraak gevoeligheid zit het gewoon niet goed. Toen ze naar mijn stellige overtuiging geen reet deden aan het oplossen van mijn probleem en mij vooral maar lieten zwemmen in de oneindige zee van contactloze golven was ik er helemaal klaar mee. 

Daarnaast zag ik laatst een prachtige docu over de zogenaamde zakenman en oplichter Billy McFarland en rapper JaRule op RTL-Z. Twee Amerikanen die dachten in een tijdsbestek van een maand of 6 een groot festival (het zgn. Fyre Festival) te realiseren. Zoiets als Coachella of iets als Woodstock. Daarbij werd social media gewoon keihard misbruikt. Vooral influencers, mensen die veel volgers hebben, soms wel miljoenen, werden daarbij ingezet, tegen soms hoge vergoedingen, om mensen bekend te maken met het zeer dure Festival. Kaartjes kostten enorm veel dollars. En slechts rijken konden dat beralen. Erbij zijn betekende vooral dat er foto's van jezelf moesten worden gedeeld op Social Media, want dat liet zien hoe rijk je wel niet was. En er stonden ook wel wat (voor mij totaal onbekende overigens) artiesten in de line up. Echter, ze kwamen niet, vanwege het uitblijven van betalingen. De accommodatie als het evenemententerrein was een ramp. Toegezegde prachtige verblijfs accommodaties bleken niet meer dan tentjes te zijn. Mensen kwamen in kleinere en minder luxieuze vliegtuigen dan beloofd op het betreffende eiland en wilden na het aanschouwen van zoveel teleurstellingen per direct weer naar huis, zo slecht als dat alles werd aangetroffen. Iets tijdens deze docu deed mij beseffen hoe slecht wij mensen inmiddels nog buiten social media om kunnen. Ik die docu werd gesteld dat de milliniums, de groep mensen waartoe ook ik behoor, 's ochtends eerst FB opstarten en de berichten nalezen. Gemiddeld zitten we minimaal twee uur per dag op FB of Insta. En het is waar! En het is niet dat ik hierom twijfel of ik er nog wel heil inzie. Nee. Het is het totaalplaatje. Alles bij mekaar afwegende zal ik hoogstwaarschijnlijk stoppen met mijn privé account. Zakelijk blijf ik nog wel verbonden met FB, alhoewel ik niet weet wanneer dat zal stoppen. Mijn account op Instagram is alleen puur zakelijk en zal daarom ook (nog) niet worden gestopt.

De bemoeienissen, hoe goed bedoeld ook, de verschillende inzichten, het geroezemoes. Ik ben er klaar mee zogezegd. En vooral het "bijna abnormale gedrag" om jezelf compleet van de buitenwereld te doen afsluiten voor de onzin van de op Facebook geplaatste berichten. Foto's van je bord met eten. Dát heb ik iig nog nooit gedaan. Omdat ik het zo onzinnig vind. Maar ik geef onmiddellijk toe dat ik ook vaak onzin plaatste. Of buitensporige reacties in een commentaar tikte. Ik neem ook niemand wat kwalijk. Slechts mijzelf. Het is niet meer van deze tijd. We zoeken allemaal naar erkenning. Naar aandacht voor jezelf of voor je kinderen. Heb je je overigens ooit wel eens afgevraagd of je kinderen dat wel ok vinden wanneer ze op fb gezet worden? En begrijpen ze ook wat je hen vraagt, doorzien zij de hele boel? Een poos geleden mochten er geen foto's meer worden geplaatst van mensen die het niet wilden. Prima! Maar toen ik een foto van twee onherkenbare kinderen in de draaimolen publiceerde, werd mij door de moeder ervan gevraagd de foto te verwijderen. Toen ik op haar eigen FB pagina keek zag ik haar kinderen in vol ornaat en dus zoveel beter in beeld dan op mijn geplaatste foto. En zij was op geen enkele wijze met mij verbonden op FB. Ik bedoel maar.

Nogmaals, het is een opsomming van feiten. En iedereen moet het uiteraard zelf weten. Maar ik heb gisteren mijn telefoon een uur of zes uitgezet. Echt helemaal uit. Er niet naar omgekeken ook. En het beviel mij prima! Ik denk dat wanneer de knoop definitief wordt doorgehakt dat mijn verwijdering niet eerder dan januari te verwachten valt. Dat heeft te maken met het feit dat ik er eerst nog goed over wil nadenken maar ook dat ik er wellicht nog een woordje aan wil slijten op Facebook wanneer ik stop. Dit is in ieder geval een voorbode. En zeker geen naar aandacht zoekend persoon. Ik ben er echt mee bezig en daarnaast kan het ook zomaar gebeuren dat wanneer ik stop ik, hoewel ik dat niet verwacht, ook zomaar weer terugkeer. 

Maar wil men mij na deze beslissing nog benaderen;
Men kent mijn nummer of de zakelijke Facebook pagina. Dus weg ben ik niet. 

Zo! Dat is dan gezegd! 

Het is bijna Sinterklaas tijd. Een gezellige tijd die aanbreekt. Laten we hopen dat het rond zwarte Piet en Sinterklaas rustig blijft. Ik ben een voorstander van de cultuur zoals men weet. Naast mij geen roetpiet. Nee, de enige echte zit dik in de bruine smink. Zo was het en zo moet het blijven. Punt! 

Ik ga stoppen voor deze week. En zeg u;

Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys-Food 
Hengelo 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts