2020-39. Het ijsseizoen is voorbij!

Toen ik daarnet de Snor parkeerde op zijn parkeerplaats, naast het huis en onder de overkapping, wist ik 1 ding zeker. Met de Snor wordt niet meer gereden totdat de monteur er is bijgeweest! Gaandeweg het seizoen werd namelijk duidelijk dat de speling in het stuurgedeelte te veel groeide en de Snor daarmee onstabieler maakte. 
Vooral op ruwe wegvakken kon ik de Snor niet meer rustig krijgen. De problemen met het stuurgedeelte komen natuurlijk door slijtage. Slijtage die ook nog eens wordt versterkt door slechte wegvakken. En in Hengelo vlieg ik soms letterlijk de lucht in omdat de wegen echt heel slecht zijn of waren. Nadat ik op zo'n wegvak door kuilen gelanceerd werd moest ik ook weer op aarde terugkeren. Wat denk je dat er dan met dat ene voorwieltje gebeurd? Daar komt ineens zoveel gewicht op te staan dat de klap veel schade toebrengt. Op die wegvakken verminderde ik sinds vorig jaar al de snelheid, om de Snor te beschermen. Maar ondanks dat, was het toch nog te erg. Een paar voorbeelden van slechte wegen; het wegdeel Lansinkweg- Esrein (wordt nu hersteld), het wegvak tuindorpstraat vanaf de tunnels naar Deldenerstraat (ongelooflijk slecht, meermaals de lucht in gegaan) en zo zijn er nog wel meer wegvakken. Over het algemeen zijn de fietspaden prima, totdat er iemand een sleuf in snijdt om er een kabel of iets dergelijks in te leggen. Dan komen er klinkers voor terug. Nou, ik kan je verzekeren dat dit 9 van de 10 keer een vreselijk stuk fietspad oplevert. Afgelopen seizoen kwam ik in het voorseizoen een keer over de Hasseler Es te rijden. Op tijd zag ik een vreselijke kuil in het geasfalteerde fietspad. Als ik erin was gereden had de Snor toen al niet meer gereden. Ik maakte er direct een melding van bij de gemeente, aangevuld met een foto,  waarop het gat vrijwel direct gedicht werd. Zo gevaarlijk als dat was voor ook vooral fietsers. 
Maar ook de fietspaden naast de Hasseler baan zijn erg slecht. Door wortels van de bomen is het slecht rijden aldaar. 

   De (dekselse) Snor op de Berflo Es

Het werd door de groeiende problemen ook steeds vervelender om met de Snor op pad te gaan. Ik ben blij dat ik na vandaag geen afspraken meer heb die persé met de Snor moeten worden afgewerkt en dat ik nu de monteur kan laten invliegen om hem te laten kijken naar alle verbindingen en onderdelen van het stuurgedeelte. Daarmee is ook gelijk zijn lot voor de eerste tijd bezegeld. Voorlopig geen dienst meer. Uiteraard kan het meevallen. Maar ook tegenvallen. Dat moet uit het onderzoek van de monteur blijken. Mocht het tegenvallen wil dat zeggen dat ik onderdelen nodig heb die niet altijd meer zijn te verkrijgen. In het meest gunstige geval kan het misschien worden opgelost door kleine beschikbare onderdelen te vervangen. Hoe het ook zij; voorlopig buiten dienst. Zijn laatste rit ging moeizaam, alweer over die klote Tuindorpstraat. Ik was blij dat alles heelhuids was teruggekeerd. Ik ben er van overtuigd dat de meeste slijtage is gekomen van dit soort wegen. 

Het ijsseizoen is overigens ook voorbij. Wel veel eerder dan verwacht. Ik had gehoopt door te kunnen tot medio oktober, maar de problemen rond de Snor én het verslechterde weerbeeld voor oktober hebben mij doen besluiten het einde van dit seizoen naar voren te halen. 
En zo is het einde wat onverwachts snel gekomen. Zelfs een seizoens-afsluitende rit, altijd op het tuindorp, kan nu niet meer gemaakt worden. Het is gewoonweg te risicovol. 

   de Snor nogmaals


Ik hoop dat de Snor op tijd klaar is voor de kerstroutes. Die wil ik maar wat graag rijden. Maar dan moet er geen speling meer zijn. En moet hij rustig over alle wegvakken kunnen rijden. Eventueel met aangepaste snelheid.

Het ijsseizoen was een vreemd seizoen. Niet echt heel goed, maar ook niet slecht. Het eerste kwartaal was slecht. Omdat we niet meer mochten rijden. Ook een eerste deel van het tweede kwartaal was ronduit slecht. Pas in mei kon ik gaan verkopen. En haalde ik het ene na het andere record aan omzet binnen. Het maakte dat ik voorzichtig inliep op de achterstand. Maar goedmaken zou ik het niet meer. Daarvoor had ik teveel laten liggen.
Gelukkig liep de ontbijtservice uitmuntend in de dagen dat ik niet kon uitrijden met ijs. Daardoor heb ik nu zeer waarschijnlijk mijn beste jaar ooit gedraaid, terwijl het nog niet eens voorbij is. Ik hoop namelijk met de ontbijtservice, crèperie en de hotdogs ook nog wat omzet binnen te halen. Zo ga ik zeer waarschijnlijk bij de Plusmarkt aan het Agathaplein hotdogs verkopen maar ook hamburgers. Zeer waarschijnlijk elke zaterdag. Daarover is al overlegd. Volgende week ga ik even de laatste punten op de i zetten. 

   de foodtrailer 'Annie'

Ook ga ik met de Crèperie de buurt weer in. Er zijn nog een paar wijken waar ik dat wil en moest doen. Ook hier zijn al afspraken over gemaakt. Dit ga ik overigens ook met de hotdogs doen. Te beginnen in Borne. Ook hier heb ik reeds afspraken over gemaakt. Slechts de datum is nog ongewis. Dat komt omdat ik nog wat meer variaties in hotdogs wil hebben. En nu nog druk ben met het uitzoeken van het één en ander. Ik verwacht uiteindelijk 4 variaties te hebben wanneer ik klaar ben. In alle gevallen zet ik voor wat betreft de Crèperie en de Hotdogs mijn foodtrailer in. Nu de Snor een tijdje buiten gebruik zal zijn kan ik dan mooi met de aanhanger op pad. En kan ik wellicht mijn jaar nog tot een mooi einde brengen. En dan hoop ik natuurlijk dat Corona niet weer roet in het eten gaat gooien. Overigens ben ik daar allerminst zeker van.

Toen ik de trailer in januari (op papier) had gekocht ben ik gelijk op zoek gegaan naar een stalling. Plaatste ik na een tijd lang hopeloos zoeken een fb bericht in de hoop dat iemand op fb mij kon helpen. Vandaag kreeg ik te horen dat de trailer kan blijven staan op de plek waar hij tot nog toe tijdelijk was ondergebracht. Met één wijziging; eerder moest ik van te voren bellen om de foodtrailer uit de stalling te laten halen. Nu staat hij op een andere plaats op hetzelfde terrein waar ik met sleutel zelf bij kan. Een eigen overdekte en afgesloten ruimte dus. Kan ik m ophalen wanneer ik wil. Geen gebel meer. En ook de prijs spreekt mij zeer aan. Zo blij dat dit is opgelost. Soms zit het mee en soms zit het tegen. That's life!

    de combi foodtrailer auto voor de            Europaschool

Afgelopen week reed ik met bovenstaande combi naar de Europaschool. Daar deelde ik aan alle kinderen ijs uit. Een aktie die ik had bedacht om kinderen in deze vervelende (Corona) tijd een hart onder de riem te steken. Uit alle ritten die ik in deze vervelende tijd heb gemaakt op de verschillende wijken van Hengelo kon ik merken dat kinderen niet helemaal lekker in hun vel zaten. En omdat ik erg begaan ben met kinderen in het algemeen wilde ik in ieder geval op 1 school alle kinderen trakteren op een ijsje. Dat het uiteindelijk twee scholen werden maakte mij geen fluit uit. De kinderen konden het erg waarderen en daarmee had ik mijn doel bereikt.

En dan nog even dit; 
Komende week zal er nog een stukje in de TC Tubantia verschijnen. Althans,  dat is de verwachting. Dit gaat over de foodtrailer en deze tijd waarin wij momenteel door Corona gevangen gehouden worden. Ik bedoel hiermee dat ik met dezelfde foodtrailer, door opschorting van evenementen, weinig werk kan binnenhalen. 
Ik ben zelf niet geabonneerd op de Tubantia dus hoor of zie het wel op fb.

Ofschoon mijn ijsbedrijfje nu dus tot stilstand is gekomen, heb ik dus nog voldoende te doen. Maandag ga ik verder met het onderzoek naar diverse mogelijkheden vwb de hotdogs. En zal ik ook nog wat administratie moeten verrichten. Daarnaast vraagt ook mijn nieuwe website extra info.
Kortom, werk genoeg.

Ik blijf uiteraard voor ijs opdrachten beschikbaar. Het zal dan uitsluitend vanuit de foodtrailer worden geserveerd.
Ik wil nog besluiten met dankzeggen.
Dank u voor uw belangstelling in mijn bedrijfje. Ik ben erg blij dat dit jaar nog redelijk goed is gekomen. Daar heeft u voor gezorgd en ben ik u bijzonder dankbaar voor.Tegelijkertijd maak ik mij veel zorgen voor de dag van morgen. Ik ben, net als mijn collegea en net als u nog niet van Corona af. Nog voor de vakanties begonnen schreef ik hier in dit blog sl dat onze MP een fout had gemaakt door mensen in het buitenland vakantie te laten vieren. Als ik in zijn schoenen stond had ik dat nooit toegestaan. De consquentie is nu dat de tweede golf Corona gestart is.

Laten we hopen dat het allemaal ondanks alle tegenvallende berichten gaat meevallen. Ik wens u in ieder geval veel gezondheid toe. 

Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 


Reacties

Populaire posts