2020-43. Het einde van de opsluiting!

Ruim 13 dagen geleden werden wij als gezin opgeschrikt door een tiding van mijn oudste zoon die zich niet lekker voelde en mogelijk Corona onder de leden had. Een test zou moeten uitwijzen of dat ook echt zo was. Tot de uitkomst daarvan bleven wij overige huisgenoten al binnen uit voorzorg. Afspraken en werkgevers werden afgebeld. Mijn zoon werd niet veel later positief getest; Corona dus. Om geen risico's te nemen werden enkele dagen daarna mijn jongste zoon en vrouw getest. Mijn zoon omdat hij zich ineens ook niet geweldig voelde en mijn vrouw omdat ze in de gezondheidszorg werkt en bovendien ook twijfelde aan haar gezondheid. Ik, daarentegen, heb mij in al die dagen van opsluiting prima gevoeld. Toen bleek dat de overige getesten geen Corona hadden waren we best wel opgelucht. Maar moesten we tegelijkertijd nog aardig wat dagen verplicht in huis blijven. Terwijl de 'aanstichter' van dit alles alweer hersteld op werk was moesten wij nog een volle werkweek in quarantaine.  
Het is al met al een behoorlijke opgave geweest. Niet kunnen doen wat je wil is uiteraard nooit leuk. Maar mensen, wat heb ik buiten zijn gemist. Straks luid de bevrijdingsklok en God wat zal ik blij zijn om straks weer een heerlijke uitgebreide wandeling te mogen maken. Weer te mogen werken, weer in mijn auto te mogen rijden. Even uit die luie stoel te kunnen komen. Natuurlijk is opsluiting voor 10 dagen geen onoverkomelijke zaak, maar leuk is het nu ook weer niet. Ik ben een paar keer buiten geweest. Noem het luchten. Meer kun je het echt niet noemen.

Donderdag besloot ik tot heropstart van Frankys Food. Op dat moment precies 10 dagen daarvoor besloot ik tot het terugdraaien van alle openstaande opdrachten. En het terugboeken van ontvangen gelden mbt de uitstaande opdrachten. 

Inmiddels zitten we vandaag onze 10 daagse quarantaine plicht uit. Deze startte iets later ivm de testdag van onze oudste zoon. Maar omdat wij direct na de ziekmelding van de oudste zoon al in huis bleven en bovendien handelden naar de mogelijkheid van een Coronageval hebben wij het naar mijn weten prima gedaan. Met mijn zoon voorop. Dat moet gezegd!

Nu Frankys Food weer is opgestart blijkt maar weer eens hoe ik het gemist heb. Aanstaande zondag zit ik qua ontbijtjes alweer volgeboekt. En kan ik vanaf zaterdag daarvoor de benodigde boodschappen doen. Ook komt er eerdaags een boeking voor de crèperie binnen. Dat betreft ook een oud gecancelde opdracht. Dus ook dat wordt nu hersteld. 

Volgende week gaan de jongste zoon en vrouw weer aan het werk. En keert het 'normale' leven weer terug. En zal ik meer en meer met mijn foodtrailer op pad zijn. Dingen gaan ondernemen om tekorten weer aan te vullen. Inlopen zoals dat heet. Aanstaande vrijdag én zaterdag sta ik dan eindelijk bij de Plusmarkt. Dit weekend werd het te kort dag. Lukte het niet meer om alles geregeld te krijgen. En dus blijft het dit weekend bij de ontbijtservice. Kan ik met de vrije zaterdag, morgen,  nog mooi even genieten van een dagje buiten zijn. 

Gelukkig, we mogen weer. Blij dat alles voorlopig achter de rug is. Nu hopen dat wij niet België achterna gaan. Een heuse Lockdown. Zojuist bekendgeworden.

Laten we samen zo sterk mogelijk blijven werken om alle gerezen problemen het hoofd te bieden, simpelweg door regels op te volgen. Niets meer en niets minder.
Ooit komt er een tijd dat het weer normaal zal zijn. 

Ik wens u allen een mooie week toe!
Wellicht tot later deze week op het Agathaplein of eerder, wie zal het zeggen.

Groetjes, 

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 





Reacties

Populaire posts