2020-40. Frankys Food bestaat 7 jaar!

Het is dat een 7 jaar oud facebookberichtje mij er gisteren aan hielp herinneren, anders was ik er zomaar aan voorbijgegaan. Niet dat dit nu zo heel noemenswaardig is, maar gezien het huidige jaar, waarin ik met al die ellende die Corona heet een foodtrailer kocht op het moment dat er nog geen Corona was uitgebroken, ondanks dit alles een uitstekende omzet op ijs binnenhaalde (zeker wanneer je in aanmerking neemt dat er tijdens de gehele maand April, door een gedwongen stop, geen omzetten konden worden bijgeschreven), in grote onzekerheid leefde over de investering die de vooralsnog onbruikbare foodtrailer met zich meebracht en bovendien vaak hoorde van veel teleurstellingen en afzeggingen bij collegae ondernemers, alsook bij mijzelf, dan sta je toch wel even stil bij dat startpunt in 2013 hoor! Dan vliegt alles wel even door je hoofd. Hoe ik de schulden, ontstaan in het eerste gedeelte van mijn leven hier in Hengelo door pure pech, deed oplossen. Eerstens slechts met ijs, later met ontbijtmandjes en crêpes. Hoe ik een ijskar kado kreeg in mijn 3e jaar van ondernemerschap. Of de titel kreeg opgespeld 'De leukste ondernemer van Hengelo'. Hoe vaak ik in de jaren na 2013 wel niet in de krant kwam, of in een tijdschrift opdook. Of op TV en op de Radio kwam. En een boek schreef. Dat alles trok wel even  voorbij nu Corona ons leven zo beheerst. En mij in het huidige jaar, zijnde Frankys Food, zo vreselijk bezig houdt.

Het zijn daardoor allemaal bijzondere jaren geworden. Veel klanten erbij gekregen. En een aantal volgers op mijn facebookpagina waar menig 'groot' bedrijf nog jaloers op kan zijn. Toch is 7 jaar uiteraard maar 5 + 2 jaar. Kortom, niet noemenswaardig. Maar het huidige jaar met de problemen was kennelijk aanleiding om toch even stil te staan bij de ontwikkeling die Frankys ijs (tegenwoordig Frankys Food) heeft doorgemaakt! In een jaar om snel te doen vergeten. Ik hoop oprecht dat het nieuwe jaar, mijn 8ste seizoen, wat anders gaat verlopen, erop vertrouwen doe ik in ieder geval (nog) niet! En dat komt niet door een pessimistisch gedachtengoed, maar meer door een realistische verwachting. 

Deze week verscheen, toevallig of niet, op dezelfde dag als de herinnering op facebook verscheen, een artikel in de Tubantia, de Twentsche Courant. In de '5 vragen aan' rubriek. Met een leuke foto van de foodtrailer. Een leuk stukje met vraag (5 stuks dus) en een (evenzoveel) antwoord. Maar ook met een paar onduidelijkheden. Want natuurlijk ben ik al veel langer geleden van naam Frankys ijs in Frankys Food veranderd. Dat was al zo vóórdat de ontbijtservice opgestart was. Dus al veel langer dan de journalist deed optekenen. Een tweede en laatste onduidelijkheid betrof het bedrijf te Oele waarvan ik de worsten tbv de hotdoglijn betrek. Die zijn in ieder geval afkomstig van Erve Groot Avest. Maar verder was het een leuk stukje waarbij ik vooral de foto prachtig vond. Gemaakt op de dag van de officiële presentatie van de foodtrailer. Onmiddellijk na plaatsing heb ik in een mail aan de krant om die en andere foto's gevraagd. Leuk voor op de nieuwe website. 

    een pose voor de krant!
          in TC Tubantia 

Ondertussen, nu het ijsseizoen is gestopt, ben ik in een soort van tussenpauze bezig met het uitzetten van standplekken voor de foodtrailer in dit winterseizoen. Ervan uitgaande dat Corona niet opnieuw dwars gaat liggen, probeer ik van maandag/dinsdag tot en met vrijdag een 3 tot 4-tal standplaatsen te vinden om straks wekelijks hamburgers of hotdogs te gaan verkopen. Eén plek ligt nagenoeg vast; het betreft hier elke zaterdag bij de Plusmarkt op het Agathaplein. Hier bakken we in overleg met vriend Kay (eigenaar Plusmarkt) vooralsnog alleen hamburgers. Geplande startdatum; 24 oktober a.s. Het laatste overleg hierover is komende maandag. Ook bij de gemeente lopen aanvragen. Voor standplaatsen bij de Jumbo of op andere plaatsen bij winkelcentra. 

Het project om met plastic afwasmachine-bestendige ijsbekers (evt aangevuld met deksels) te starten in het nieuwe seizoen is door u als volger van mijn drukbezochte facebookpagina als zeer gewenst beschouwd. "Een goed plan" liet u vooral weten! Een ijsbeker die u als klant meeneemt naar de ijskar om uw ijsje in te laten scheppen. Dit alles om het milieu te ontlasten. Ik begreep uit alle reacties dat u het geen enkel probleem zou vinden wanneer u éénmalig voor de beker zou moeten betalen. Korting op ijs wanneer u met uw eigen gekochte beker ijs komt afhalen vindt u daarentegen niet nodig. Liever ziet u dat ik de prijs per bol verhoog in combinatie met het leveren van een ijsje in kartonnen wegwerpbekers. Ofschoon ik deze redenatie heel goed begrijp, ga ik dat zeer waarschijnlijk niet doen. Hoewel ik er nog wel even over wil nadenken. Een bekertje kost mij overigens tussen de 3 en 6 cent. Ophalen bij de leverancier ervan ook nog wat. Maar bijvoorbeeld 10 ct duurder maken vind ik echt te gortig. Eerder zit ik dan aan 5 cent toeslag te denken. En nogmaals, alleen wanneer ik dit zou doen. 
Ook las ik dat iemand dacht dat ik het bekertje wel in de verkoopprijs had zitten. Dit is niet helemaal het geval. Het ijsverkopen is namelijk ontstaan vanuit een hobby. En ik vond lol maken het belangrijkste. Dat dit nu iets anders ligt maakt nog steeds niet dat ik deze items geheel heb verwerkt in de verkoopprijs. Misschien niet echt commercieel maar het had dus wel een reden. Mijn bolprijs staat op € 1,20 en dat wil ik voorlopig ook zo laten.

Ander nieuws op het gebied van Frankys Food was er deze week niet. Een rustige week derhalve waar het meer om de toename van de Coronagevallen ging. Elke dag een oplopend aantal erbij. Zeer verontrustend! En nu is er toegegeven dat het door terugkerende vakantiegangers is meegenomen, omdat het virus kennelijk een iets ander beeld laat zien dan wij hier in Nederland tot nog toe gewoon waren (bron; AD). Er wordt dan ook nog nader onderzoek naar gedaan. 

Hoe het ook zij, we leven in een vreemde wereld. Alles is anders. Complottheorieën gieren door de digitale wereld. Sommigen denken dat de Babelonische Broederschap er iets mee van doen heeft. Het injecteren van nano chips bij de straks benodigde vaccinatie. 
Ik kan en wil dit niet geloven. Maar ik zie wel dat veel mensen zich niet aan de regels houden. Het kabinet bleef te lang stil, dacht dat het allemaal wel zou meevallen. 

En nu staan we voor nieuwe ingrepen. En meer onzekerheid. Voor een ieder. 

Ik wens met de nieuwe ingrepen in het zicht dat het u op het gebied van de gezondheid goed blijft gaan.
Wees voorzichtig en blijf de regels opvolgen. Zo alleen komen we er door. Het is ons potdorie vorige keer gelukt dus zal het ons nu ook lukken.

Tot volgende week!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 









Reacties

Populaire posts