2021-01. Gelukkig Nieuwjaar!

Jaar 2021. Daar zijn we dan! 

Om te beginnen wil ik alle lezers en volgers van Frankys Food blog een heel gelukkig en gezond 2021 toewensen! 
Laten we hopen dat 2020 met al haar ellende het meest vreselijke jaar van deze eeuw zal blijken te zijn. Veel slechter kon en kan het volgens mij ook niet zijn, maar ik heb dan ook geen oorlogsjaren beleefd. En ben dan ook niet de persoon om over gebeurtenissen uit het verre verleden een oordeel te vellen. Maar dus wel over de eerste 20 jaar van deze eeuw. Over die periode durf ik rustig te stellen dat het jaar 2020, in negatieve zin, met kop en schouders boven alle andere jaren uitsteekt! 
Snel maar het boekje sluiten, vergeten zullen we het echter nooit. In 2021 is Corona nog steeds onder ons en hoe. Erger zelfs dan de zwaarste periode vorig jaar. Het lijkt maar niet te doven. Ben benieuwd naar de situatie over, pak m beet, 3 a 4 weken. Het zou erg kunnen worden. Zo het nog niet ernstig genoeg is. Een vaccin is inmiddels ontwikkeld en we kunnen dus met de vooraanstaande vaccinaties uitzien naar een mogelijk Coronavrije omgeving. Mogelijk, omdat ik het allemaal nog moet zien. Ben niet pessimistisch maar wel realistisch.  Wat weten we nou eigenlijk over vaccins welke in amper 1 jaar zijn ontwikkeld? We zullen het gaan zien.

Genoeg over Corona. Ook de lichtshow in Hengelo gezien? De busjes (trekkers) met aanhangers, waarop bundels licht naar de hemel werden gestuurd? Ik moet zeggen dat ik dát onderdeel van 'Hengelicht' wel heel goed bedacht vond. Er waren dus een aantal aanhangers met lichtbundels die op verschillende wijken reden. Zo kreeg een ieder in Hengelo de kans zo'n bijzondere combinatie te zien. Aan het einde van de avond kwamen ze volgens mij (vlak voor 00.00 uur) weer tezamen en zou er een bijzonder schouwspel van licht worden getoond. Daarvan heb ik niets gezien eerlijk gezegd. Maar het idee om in elke wijk wat rond te rijden met een aanhanger vol licht vond ik in deze tijd een goede vondst. 
Het inluiden van het nieuwe jaar ging  zoveel anders dan alle voorgaande jaren. Het was stil op straat. Een paar knallen. Een beetje siervuurwerk, maar meer was het niet. Een bijzondere jaarwisseling dus met een onvermijdelijke start. 
Het eerste jaar dat ik echt helemaal op eigen benen kom te staan. Geen WW uitkering meer die mij elke maand in staat stelde om de meeste inkomsten uit FF op te slaan, maar met het aflopen van de WW uitkeringsperiode ook geen beperkingen meer in uren. Vorig jaar en ook het jaar ervoor mocht ik niet teveel uren draaien. Moest ik oppassen dat ik niet over het door UWV opgelegde utenquotum ging. Dat is nu met het stopzetten van de uitkering echt afgelopen. Ik mag nu dus doen en laten wat mij goeddunkt. De inkomsten uit Frankys Food daarentegen, zullen dus meer dan ooit belangrijk zijn om de financiële huishouding in privé sfeer op orde te houden. 
Ondanks dat, ben ik positief gestemd. De eerste maanden kan ik vooruit met de gespaarde centen, voornamelijk verdiend met ijsrijden in 2020. Met die, over het gehele jaar, gespaarde centen heb ik een voorschot weten te nemen op de per 1 januari jl stopgezette uitkering. Dat ik daar naartoe heb weten te werken in Coronatijd is best een schouderklop waard. Ik heb er bewust naar toegeleefd door weinig geld uit te geven en had ik iets nodig, werd er zeer voorzichtig uitgegeven. 

Dit nieuwe jaar wordt daarom ook een serieuze uitdaging. We gaan opnieuw zuinig leven en sparen om de volgende winter opnieuw te kunnen overleven. Dit wordt natuurlijk nu een stuk lastiger omdat ik nu ook meer inkomsten uit FF zal moeten onttrekken om prive rond te kunnen komen. 
En bovendien is er, zolang Corona nog onder ons is, nog geen mogelijkheid, zelfs geen vooruitzicht, om geld te verdienen aan feesten, evenementen en andere grotere opdrachten. 
En mocht het eindelijk weer zover komen zal alles eerst moeten worden opgestart. Het zal dus al met al nog wel even duren vrees ik. 
Meer dan mijn best doen kan ik niet. 

Het is inmiddels 3 januari. En twee van deze 3 dagen werden gevuld met verjaardagen van twee van de vier kinderen. Vanaf december hebben wij het altijd druk. Zo hebben we het, in nog geen maand, met trouwdag, mijn verjaardag, kerst, oud en nieuw gevolgd door verjaardag dochter en een verjaardag van een zoon behoorlijk druk. Vandaag eindigt deze periode met de verjaardag van mijn middelste zoon. We zijn nu (16.15u) net terug van een verjaardagsvisite en dus nu even  tijd voor het schrijven van mijn blog.

Komende week ben ik druk met de administratie van Frankys Food. Ga ik vernemen hoe ik het gedaan heb in 2020. Ben heel benieuwd. Naast de administratie wil ik ook graag een start maken aan mijn tweede boek. Een boek dat heel anders in elkaar zal steken dan het eerste. Dat was meer een boek dat bestond uit een verzameling van wekelijkse blogs. Blogs uit mijn eerste 5 jaar van blogs schrijven. 
Nu wil ik mijn blogs slechts gebruiken als bron van informatie. 

Ook zal ik weer op het Agathaplein staan met hamburgers. Blijft erg leuk om te doen en zolang er op ijsgebied niets te doen valt is dit toch een extraatje. Een extraatje dat ik goed kan gebruiken. Volgende week ga ik ook een paar braadworsten uitproberen naast de Hamburgerverkoop. Als hotdogs zijnde. Er is nog voorraad en ik wil graag weten wat men ervan vindt. Probleem met deze heerlijke braadworsten is dat ze qua inkoop best aan de prijs zijn en ik, wil ik er wat aan verdienen, er wel een bepaald prijskaartje aan moet hangen. Ik ga van de week bekijken wat de beste prijs voor deze hotdog moet zijn, zonder daarbij de indruk te willen wekken er teveel voor te vragen.

We zijn gestart! De eerste ontbijtjes zijn de deur uit. De eerste hamburgers verkocht.
Op naar hopelijk een goed jaar.
Ik ga opnieuw mijn best doen. 
De Snor is dit jaar 50 jaar oud! Daar gaan we ook nog wat aan doen. 
Maar eerst proberen de mooie ijskar weer wat op te knappen. 
Na 5 jaar mag dat wel weer eens.
Maar dan moet ik wel ruimte binnen Hengelo vinden. Ruimte om hem te lakken.

Waar en wanneer dat kan weet ik dus nu nog niet. Geen bruikbare reacties of tips binnengekregen. Ook dat verdient mijn aandacht. Er is er één jarig en dus ga ik stoppen.

Tot volgende week.
Waar of wanneer dan ook!

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo 







Reacties

Populaire posts