2021-02. De Snor in herstel.

Het zat er al even aan te komen. De opknapbeurt van de Dekselse Snor. 5 jaar alweer in mijn bezit. In januari werd de toen 45 jarige Snor vanuit Hilversum naar ons Hengelo gereden. Afgeleverd door en op een auto ambulance. In opdracht van Endemol Productions. U kent het verhaal. En hier te Hengelo startte wmb zijn tweede of misschien wel zijn 3e leven. Opgeknapt. Weken van werk was daar aan voorafgegaan. Een ijskar die het beeld op straat zou doen veranderen. Vrijwel antiek en vanaf zijn eerste meters al rijdend op elektriciteit. Een oude melkwagen, jaren geleden al verbouwd tot ijskar.

Maar de eerste 5 jaar in dienst als ijskar in Hengelo, door weer en wind, beschadigd ook nog eens door fietsen, auto's en meer, maakte de kar een beetje smoezelig. En ik heb daar een gruwelijke hekel aan. Maar kon hem tussentijds niet aanpakken. Het ontbrak mij in de eerste jaren aan geld en later aan een goede plek om die werkzaamheden naar behoren uit te doen voeren. 
En nu heb ik dan eindelijk een lokatie toegewezen gekregen waar ik mooi aan het werk kan. De oproep daartoe op facebook gedaan, leverde al snel een paar berichtjes op. Dankbaar voor de aangeboden ruimte, start ik maandag met mijn maatje en schilder (ook wel zo makkelijk) Edwin Elfring aan de herstelwerkzaamheden die ertoe moeten leiden dat de Snor straks weer een juweeltje op de Hengelose straten zal zijn. Eerst schuren en daarna met 1 laklaag afwerken. Dat is de bedoeling. Het logo op de motorklep wordt na lakken vervangen door een veel beter gedrukt logo. Dit regelt mijn vriend Robin Frogink van Bamdesign. Verder veranderen we eigenlijk niets aan de Snor. Of het moet de binnenkant zijn die we nu wel mee gaan nemen. Dat is in mijn bezit nog nooit gedaan omdat ik destijds vond dat dat ook een beetje zo moest zijn omdat de Snor nu éénmaal oud was. 

Maandag starten wij de werkzaamheden. Het gaat ongeveer een week tot anderhalve week duren. Ookal omdat ik niet continu kan werken aan de Snor. Zo blijf ik op vrijdags en zaterdags op het Agathaplein hamburgers bakken. Dus vallen die dagen af. Het is verder geen probleem. De eigenaresse van de beschikbaar gestelde ruimte vindt dat geen probleem en ijsjes zijn met deze koude weken nog niet te verkopen op straat. Hoewel het gisteren (zaterdag red.) best mooi weer was. 

De verkopen op het Agathaplein gaan ondanks de Lockdown gewoon door. Weliswaar met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. En ookal is dat nu even niet super (door de sluiting van Action weinig volk), toch verdien ik er voldoende om mijn vaste lasten op te vangen. Inmiddels ben ik ook gestart met het bakken en verkopen van hotdogs. Dit doe ik tussen het bakken van hamburgers door. Op dit moment presenteer ik nog één enkele uitvoering. Wellicht later deze maand volgt er nog een uitvoering. Eentje met zuurkool. De worsten welke ik gebruik voor de hotdogs worden in ieder geval wel als heel lekker gewaardeerd. Dat stemt mij tevreden. Wellicht dat ik daarom toch met deze Twentse worsten blijf werken. De inkoopprijs is hoog, eigenlijk iets te hoog, maar ik wil het toch nog een kans geven. Bovendien kan ik het op deze wat rustige draaidagen mooi uitproberen. 

Afgelopen weekend bakte ik dus voor het eerst publiekelijk hotdogs. Omdat het door de Lockdown rustig was had ik dus mooi de tijd. Omdat ik een paar foto's ervan wilde maken bakte ik een hotdog in een zeer rustige periode. Eénmaal klaar heb ik de hotdog aan de dames van de Viskraam 'de Bakvis' gegeven. Eén van de dames maakte daarom van mijn traktatie een foto. "Leuk voor op jouw facebookpagina' zei ze. Toegegeven, het was een leuke foto. Later kwam ze mij nog vertellen dat het een prima broodje was en deed mij de complimenten voor de creatie.

De administratie van FF over 2020 is af. Voor zover ik kan kijken heb ik het vorig jaar redelijk gedaan. Natuurlijk mis ik veel verwachte omzet. April was er bijvoorbeeld geen omzet op ijs. Terwijl het een prachtige maand was. Zou ik gedraaid hebben had ik mijn target gehaald. Maar ook nu met de 2e Lockdown, sinds 14 december, is de omzet bijna nihil. Niet leuk wanneer je het juist van omzet moet hebben. Maar ik weet dat ik niet de enige ben. 

De week zit er op. En de nieuwe staat alweer voor de deur. Ben benieuwd hoe de werkzaamheden aan de Snor zullen verlopen. En ook, wanneer wij klaar zullen zijn. Dat het qua tijd verder niets uitmaakt is mooi meegenomen. 
Toch zie ik uit naar het eindresultaat. 
De Snor is bijna 50 jaar oud. Een feestje waard. En dus moet de jarige mooi zijn. 
Wat ik precies ga doen met zijn 50ste verjaardag is nog niet bekend. Ik ga uiteraard wel iets bedenken. 

Eerst maar eens die lockdown uitzitten. En hopen, vooral, dat het niet lang meer duurt. Uiteraard heb ik daar gemengde gevoelens over. Ik moet het allemaal nog zien. Zo ook of ik slechts met Frankys Food bezig moet zijn. Wellicht moet ik toch maar wat erbij gaan zoeken. Het begint met die nieuwe en mogelijk verlengde lockdown toch echt een beetje zorgelijk te worden. En regelingen zijn er voor mij niet. Daarvoor ben ik te klein.

We gaan het zien. Eerst de Snor zijn nieuwe laklaag geven. Daarna heb ik de tijd om mij te verdiepen in wat voor mij en mijn gezin het beste is. 
Mocht dat betekenen dat ik halve dagen moet werken, dan doe ik dat! Dat zou dan wel ten koste gaan van Frankys Food. Ik zal dan minder op straat zijn. 
Maar dat is vooralsnog niet aan de orde.

Dinsdagavond of eerder horen we wel wat de bedoeling gaat zijn met de nieuwe persconferentie. 
Voor nu;
Hou jezelf gezond. Graag tot ergens deze week. 

Frank Boereboom 
Frankys Food 
Hengelo

Reacties

Populaire posts