2021-05. Quarantainetijd voorbij!

Niet eerder was ik zo druk geweest met de laatste quarantaine verplichting. De laatste, omdat wij eerder, in oktober, ook al in quarantaine moesten verblijven. En ben ik dus opnieuw binnen gebleven, terwijl ik mij al die tijd prima heb gevoeld. Zowel bij de eerste als de tweede quarantaine verplichting. De laatste periode van quarantaine was wel wat vervelender. Ik moest nu alles alleen doen. Mijn vrouw en laatste in huiswonende zoon waren beiden positief getest. Hadden gelukkig nauwelijks last van Corona. Maar mochten niet van hun kamer af, slechts om naar het toilet te gaan, konden ze even naar beneden. En dan altijd met handschoentjes aan. Verder zag ik ze slechts bij het brengen van eten of drinken. En droeg ik steevast mijn mondkapje bij deze taak. Ik kwam ivm de quarantaine verplichting ook nauwelijks buiten. Wel liet ik de honden uit en deed ik de boodschappen. Maar verder bleef ik braaf binnen. De afsluitende dagr van deze laatste quarantaine verplichting was afgelopen dinsdag. En op advies van de GGD heb ik mij die dag nog laten testen op Corona. Ik vond het nauwelijks nodig. Ik schrijf dit met enige zekerheid, omdat ik zelf in deze 3 weken nooit het idee kreeg dat ik was besmet. Voelde nooit iets. Maar uiteraard hoeft het ook niet zo te zijn. Dus enige bescheidenheid zou uiteindelijk op zijn plaats zijn en liet ik mij toch testen. Het testresultaat, welke ik diezelfde dinsdag nog ontving, liet dat dan ook zien. Negatief! Ondanks dat, mocht ik al die voorliggende tijd niets ondernemen. Liet ik weer ontbijtjes schieten en schortte ik een gang naar het Agathaplein met minimaal een week op. Voor een ondernemer als ik, is dat natuurlijk vreselijk jammer en kost het mij inkomsten. Naast het missen van inkomsten vind ik het nog erger dat ik mijn klanten niet kon bieden waar ze bij mij om gevraagd hadden. Het was alsof ik mijn klanten opnieuw in de steek liet! Dat gevoel had ik vooral met de klanten op het Agathaplein. Zomaar niet komen, terwijl men er inmiddels wel op rekent. Het bleek ook wel, want sommigen hadden zich bij de Plus laten informeren naar de afwezigheid van mijn persoon. 
Aan de andere kant ben ik natuurlijk wel heel blij dat wij nu allemaal weer gezond zijn verklaard en de quarantaine verplichting weer is opgeheven. En een ieder zijn ding weer kàn en mag doen.  

Omdat ik ook nog geen enkele cent aan staatssteun heb mogen ontvangen is het verdienen van de noodzakelijk geachte centen toch wel wenselijk.  Over die staatssteun gesproken trouwens; wanneer zou er eens gekeken worden naar ondernemers als ik? Het enige wat ik heb gekregen is uitstel van betaling belastingen. Maar dat is het dan ook en daar kan dan ook echt iedereen naar vragen. Maar op andere vlakken? Die 4000 euro voor tegemoetkoming vaste lasten?
Nee, niet voor Frankys Food!!! Tegemoetkoming inkomen? Nee, tot nog toe ook nooit mogen ontvangen. Omzetverlies, welnee. Dat is er niet eens. Persoonlijk vind ik het raar dat men zegt: wanneer je 4000 euro of meer aan vaste lasten in drie maanden hebt krijg je 4000 euro aan staatssteun. En wat nou wanneer je 2000 euro aan vaste lasten hebt over 3 maanden, of nog erger, 3500 euro? Dan krijg je niks! Nada noppes. Niets! Dan mag je je eigen gespaarde centen opeten. Daar waar anderen toch steun hebben ontvangen. In de Hengelose binnenstad hoeven ondernemers tijdens deze crisis geen precario meer af te dragen. Een maatregel die de Gemeente heeft genomen om de ondernemers tegemoet te komen.  Begrijp mij niet verkeerd: ik gun het al mijn collegae. Maar wanneer komt iemand eens vragen bij de kleinere ondernemers (zonder precario) waar zij tegenaan lopen tijdens deze crisis? Ik moet mijn gezin toch ook kunnen onderhouden? Maar die vaste bedrijfslasten gaan wel gewoon door. En ik kon niks doen aan deze epidimie he? 
Ok, genoeg gezeurd. Wilde het wel even delen met mijn lezers. 

   de tuindorp vijver zo 31/01/21 

Gelukkig zijn er nog bedrijven die andere bedrijven helpen. Te denken valt aan de Plus supermarkt waar de eigenaar een plekje voor mij heeft gereserveerd om hamburgers te bakken. En na een wat onwennig gevoel heb ik er eindelijk mijn draai gevonden. Loopt het steeds beter. Ook de hotdogs gaan nu beter en beter. Blij ben ik dan ook met deze standplaats. Maar ook het bedrijf Creative Dutch deed een duit in het zakje en bood bedrijven een gratis zendtijd van 6 seconden aan op hun LED-Scherm in het centrum van Hengelo om een boodschap te plaatsen. Dat zijn toch bijzondere hulpacties. Mijn boodschap is, volgens laatst binnengekomen mail van het bedrijf inmiddels op het scherm geplaatst. De boodschap zal vele malen per dag voorbijkomen. De actie loopt totdat de Lockdown zal zijn beëindigd. Geweldig initiatief derhalve. Onderstaand de bijdrage van Frankys Food, overigens gemaakt door Danny Hof van Hollandsschoon, die mijn wensen al vanaf onze samenwerking heel goed uiteen weet te zetten.

   De reclame boodschap FF LED bord

Afgelopen vrijdag en zaterdag liep het gelukkig weer beter op het Agathaplein. Sinds de sluiting van de Action, heeft de verkoop van hamburgers behoorlijk onder druk gestaan en dacht ik soms dat ik meer kosten maakte dan dat het geld opleverde. En dat scheelde ook niet veel bleek achteraf. Maar ik hecht nu éénmaal waarde aan gemaakte afspraken en consequent aanwezig te zijn. Dat dat door die laatste quarantaine verplichting vorig weekend niet helemaal lukte heeft mij dan ook behoorlijk beziggehouden. Alweer moeten mededelen dat ik niet kon komen vond ik vreselijk. Maar de leiding van de Plus begreep als geen ander dat ik er niks aan kon doen. En dus was het weerzien van mijn, inmiddels vaste klantenkring, afgelopen weekend, heel fijn. En heb ik de overige mensen kunnen uitleggen waarom ik er een weekend niet was  

De Snor is deze week ook weer thuisgekomen. Na de opknapbeurt staat hij nu weer aan huis. Nog een paar kleine details en hij is klaar voor het nieuwe seizoen. Aan deze details wordt komende week gewerkt. De verwachting is dat de Snor bedrijfsgereed zal zijn over een kleine twee weken. Precies op tijd! Ik verwacht zeker in de maand februari een eerste rit te rijden. Momenteel is koud. Dat blijft zeker tot half februari zo. Af en toe een dag met hogere temperaturen daargelaten. Maar in het tweede deel van februari denk ik dat er een dag of zelfs een paar dagen zullen zijn waarop ik kan uitrijden. En ijs kan verkopen.

   de kar vol blijheid!
   de Snor 50!
Ik overweeg binnenkort te starten met de verkoop van braadworsten,  gehaktballen en hamburgers voor mijn eigen huis. Uiteraard warm. Ik wil daar eerst nog even goed over nadenken omdat het ook consequenties zal hebben op de doorstroming van het verkeer. Nou is de Thorbeckestraat geen echt drukke straat, maar is de beschikbare ruimte voor zulks ook niet echt heel groot. Wordt dan ook vervolgd!

Het is dus passen en meten in deze tijd. Kijken wat wel en niet kan! Zo ook met de beschikbare centen. Voorzichtig aan doen luidt het devies. 
Ik ben nog onverminderd positief, kijkende in de toekomst. Maar het moet dan ook niet echt lang meer gaan duren. We hebben ruimte nodig. Ruimte om te staan en gaan waar we willen. Ruimte om geld te kunnen maken. Ruimte om jouw vleugels uit te doen slaan. Ruimte om iets van jezelf te laten zien. De KiNDERDAG is trouwens ook weer voorzichtig in een soort van opstartfase terechtgekomen. We gaan voorzichtig kijken wat we wel of niet kunnen. 

Ik wens u als lezer, klant een gezonde tijd toe. Hou rekening met elkaar en probeer positief te blijven. Daar waar je in principe juist negatief moet zijn.

Ik hoop u weer te zien, waar of wanneer dan ook! Samen sterk!
Zorg goed voor elkaar!

Groetjes 

Frank Boereboom
Frankys Food 
Hengelo 


Reacties

Populaire posts