2017-53. Afscheid nemen van 2017!

Het is bijna gebeurd. Het jaar telt nog slechts uren. Geen dagen meer. En daarmee komt een voor mij persoonlijk, slecht jaar ten einde.

Zakelijk gezien is dit mijn slechtste jaar sinds mijn ontslag bij mijn vorige werkgever (2016).

Op het gebied van ijs was het dit jaar gewoon slecht. Punt! Niets aan toe te voegen. Veel kou in het voorjaar. Wisselvallig en veel wind in de zomer en het najaar had ik andere (familiaire) zaken aan mijn kop. Ook heb ik weer veel pechgevallen met de Snor gekend. En daar heb ik gek genoeg nog minder last van gehad. Ik vind eigenlijk dat het er juist bij hoort. Zo'n oud vervoermiddel met zijn pechmomenten.... Het hoort er gewoon bij. Het is ook altijd, bij elke rit die ik maak, de vraag of ik weer op de normale manier thuis zal geraken. Een waar feest wanneer ik de oprit van Villa Boereboom heb bereikt.
Ik had dit jaar ook geen grote opdrachten. Wel stond ik op diverse beurzen in opdracht van Nissei Nederland als demonstrateur. Geweldig leuk heb ik dat gevonden. Vooral de opdracht in januari op de Horecava was supergezellig. Ook draaide ik mijn eigen ijs; FAIM! Inmiddels niet meer uit de kar te denken. De supermarkt lonkt naar het ijs. Wel had ik minder feesten en partijen met ijs. Daarentegen reed ik op veel wijken, waarbij, wanneer ik uit kon rijden, steeds weer een goed resultaat kon bijschrijven. Vooral op Groot Driene kon ik het ene na het andere record uit de boeken doen schrijven. Ook op andere wijken ging het steeds beter. Als ik maar kon rijden.....
De Crêperie draaide redelijk. Al waren er in het begin nog weinig echte opdrachten. Aan het einde van het jaar begon het eindelijk  wat te lopen. Toch bleef een goed resultaat uit mede omdat het weekend van 8 en 9 december geen omzet deed bijschrijven terwijl ik juist daar had hopen te vlammen. Slecht weer zaterdag op de kerstmarkt (de Noork) en veel sneeuw op zondag 9 december wat OEST zelfs deed afgelasten was daaraan debet. En daar zat ik dan na de officiële afgelasting van OEST met gemaakte kosten (beslag, borden, bestek, standplaatsafdracht, etc) en geen omzet. Uiteindelijk besloot ik het beslag om te zetten in gratis crêpes voor geïnteresseerden en bezoekers van muziek bij de buren op de Klokstee. Het was in ieder geval erg leuk om te doen. Na die dag was ik bijna van al mijn van te voren gemaakte beslag af.
De ontbijtservice loopt altijd redelijk. Maar blijft voor wat omzet het kleinste deel van de totale omzet.
Een paar feiten;

Omzet -25%
Facebook 2160 volgers. +/+
Best gelezen bericht 2017 15.000 keer gezien.
3x publiciteit in de krant
Kinderdag populariteit verdrievoudigd!!!
3x pechgevallen met Snor
2x vriezers kapot en opnieuw ingekocht
1x crêpemachines niet goed werkend
Stichting Nelly +/+

Wel kreeg ik dit jaar als enige positief punt een 40 urige baan aangeboden welke ik met beide handen aangreep. Bij de Batterij Specialist ben ik inmiddels 40 uur per week werkzaam. Een mooie basis voor het nieuwe jaar.

Op persoonlijk vlak ging er ook veel anders dan verwacht. Zo gingen twee schoondochters om verschillende redenen een andere weg dan mijn jongens. Ik had te doen met mijn jongens maar ik mistte ook mijn nieuwe familieleden (schoondochters) een tijd lang. Ze waren dan ook al een tijd aan ons verbonden geweest. Gingen ook mee op vakanties en feestjes. En als ze hier in Villa Boereboom verbleven waanden ze zich thuis. Precies als ik het graag zie. Ik had oprecht een goede band met ze.
Tja en wanneer dan ook je vader komt te overlijden zijn er zomaar 3 belangrijke mensen van het toneel. Uiteraard heeft het overlijden van mijn vader de meeste invloed gehad. Maar het verdriet is inmiddels verstomd.

Uiteraard wordt de man gemist. De familiale kerstviering ging prima. Zo de eerste keer zonder hem. Maar we zijn hem niet vergeten. Heften met ons allen nog een glas op hem en begonnen aan een zeer gezellig samenzijn. Van boven zal hij met zijn Nelly tevreden hebben toegekeken.

Eens temeer besef ik dat het goed is als mens om niet altijd het geluk te mogen blijven ontvangen, alhoewel ikzelf dat al jaren eigenlijk nooit zo heb ervaren. Maar de weg die men neemt heeft zo nu en dan een flinke hobbel nodig. Alleen maar bergaf fietsen of lopen zou te makkelijk zijn en je in mijn ogen een reden kunnen geven om blind te geraken voor de echte dingen in mens' leven. Een leven waarin nooit mag worden vergeten waar we vandaan komen. Dat we als gelijken op de wereld kwamen en zoveel als mogelijk recht moeten doen aan alles wat we sindsdien meemaken. Geluk maken, brengen en mogen ervaren. Het zou zo mooi zijn wanneer een ieder dat op zijn tijd kan en mag ontvangen. Met ups and downs waarbij we niet klagen, maar dragen. Dat dan weer wel.
De Stichting Nelly, ik zeg het nog maar eens een keer, voorziet voor een klein deel daarin. Het zou zo mooi zijn wanneer we het inmiddels via Kinderdag 2017 gespaarde geldbedrag nog eens kunnen verdubbelen. Dan ontstaat er een kapitaal waarbij we sommigen onder ons een beetje geluk mogen brengen.
Omdat ik nooit opgeef en vastberaden blijf geef ik nogmaals het banknummer op.
In de hoop dat u als trouwe lezer het eens bent met bovenstaande. Ik wil zo graag iets doen voor hen die het zo nodig hebben....
Misschien heeft u wat over zo op de valreep van dit jaar.

Het zou mij erg blij maken een ander met hulp van u, een momentje van geluk te mogen brengen. Inmiddels zijn er al mensen blij gemaakt via Triple b middels een heerlijk etentje. Dankzij mijn broer.

Banknummer stichting Nelly;

NL91 INGB 0007 3924 01 tnv Stichting Nelly te Hengelo.

Ik wens u tot slot een geweldig 2018 toe. En hoop dat we met ons allen een mooi jaar mogen bijschrijven. Met in ieder geval vele momenten van geluk.
Ik gun het u zo graag!

Lieve groeten van uw ijscoman,

Frank Boereboom
Frankys-Food
Hengelo

Reacties

Populaire posts